Son Dakika: Kütahya Simav'da 2.7 Büyüklüğünde Deprem!

Ege Bölgesi'nin iç kesimlerinde sismik hareketlilik devam ediyor. Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yemişli mahallesi merkezli meydana gelen 2.7 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki sismoloji ağları tarafından "ilksel veri" olarak rapor edildi.

2 Nisan 2026 Perşembe günü saat 01:23:01'de (TSİ) gerçekleşen depremin büyüklüğü 2.7 olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerine göre sarsıntı, yer kabuğunun yaklaşık 11.6 kilometre altında meydana geldi.


Simav ve Çevre İlçelerde Kaydedildi

Depremin merkez üssü olan Yemişli-Simav bölgesi ve çevresindeki yerleşim birimlerinde sarsıntı, sessiz gece saatleri olması nedeniyle bazı vatandaşlar tarafından hafif şekilde hissedildi. 2.7 büyüklüğündeki bu deprem, bölgede herhangi bir panik ya da hasara yol açmadı.

Kütahya Valiliği ve yerel kaynaklardan alınan ilk bilgilere göre; deprem nedeniyle herhangi bir olumsuz ihbarın yapılmadığı, bölgede durumun normal seyrettiği bildirildi.


📊 Depremin Teknik Parametreleri

Parametre Detaylı Veri
Büyüklük 2.7 (ML)
Yer Yemişli - Simav (Kütahya)
Tarih ve Saat 02-04-2026 / 01:23:01 (TSİ)
Derinlik 11.6 km
Koordinatlar 39.2490 K ; 29.0162 D
Durum İlksel Değerlendirme

Muhabir: Haber Merkezi