Doğu Anadolu Fay Hattı ve çevresindeki sismik aktivite yakından takip edilirken, bölgeden yeni bir deprem haberi geldi.
9 Eylül 2026 tarihinde, yerel saatle 15:38:50'de (12:38:50 UTC) Kahramanmaraş ve Gaziantep il sınırına yakın bir noktada 3.1 büyüklüğünde hafif şiddetli bir sarsıntı kaydedildi.
Sismoloji merkezlerinin verilerine göre deprem, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Yüzeye yakın bir noktada meydana gelmesi nedeniyle sarsıntı, merkez üssüne yakın kırsal yerleşim alanlarında hafif şekilde hissedildi.
Merkez Üssü İki İlin Kesişim Noktasında
Coğrafi koordinatları 37.3488° Kuzey ve 37.0706° Doğu olarak ölçülen sarsıntının odak noktası, bölgedeki ana yerleşim merkezlerine olan mesafesiyle öne çıktı. İlk tespitlere göre depremin merkez üssünün:
Kahramanmaraş il merkezine yaklaşık 29 kilometre, Gaziantep il merkezine ise 42 kilometre mesafede yer aldığı belirlendi.





