Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde yer alan Eğriçimen Yaylası, Temmuz ayında beklenmedik bir şekilde sonbahar ve kış havasını andırıyor.

Yaz ortasında sıcaklıkların 8 dereceye kadar düştüğü yaylada soğuk hava ve sağanak yağış etkisini sürdürüyor

Vatandaşlar Sobaya Sarıldı: Temmuz’da Soba Yakılıyor

Koyulhisar ilçe merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta, çam ormanlarıyla çevrili 1800 rakımlı Eğriçimen Yaylası’nda yaşayanlar, yaz ortasında soba yakarak ısınmaya çalışıyor.
Yaylada yaz tatilini geçiren Mert Zafer, "Temmuz ayında böyle soğuk bir hava beklemiyorduk. Birçok evde soba yanıyor," diyerek durumu özetledi.

A A 20250705 38481732 38481729 E G R I C I M E N Y A Y L A S I N D A S O G U K H A V A V E S A G A N A K E T K I L I O L U Y O R

Doğayla İç İçe: Yayla Tatilcilerin Vazgeçilmezi

Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen Eğriçimen Yaylası, özellikle sıcak yaz günlerinde serin havasıyla şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercihi olmaya devam ediyor.

Bölgeye gelen ziyaretçiler, otel, lokanta, çay evi ve piknik alanları ile günübirlik ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

A A 20250705 38481732 38481726 E G R I C I M E N Y A Y L A S I N D A S O G U K H A V A V E S A G A N A K E T K I L I O L U Y O R

Yaylada Hayvancılık da Yapılıyor

Yalnızca tatilciler değil, yerel halk da yaylada hayvancılıkla geçimini sürdürüyor. Doğal ortam, hem küçükbaş hem büyükbaş hayvan yetiştiriciliği için elverişli koşullar sunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı