Ankara, 18 Temmuz akşamı şiddetli sağanak ve fırtına ile adeta kaosa sürüklendi.

Günün ilerleyen saatlerinde başlayan yağış nedeniyle kent genelinde birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu, sürücüler ilerlemekte büyük zorluk yaşadı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, güvenli alanlara sığınmak zorunda kaldı.

Zemin Katlar Su Altında, Kanalizasyonlar Taştı

Yağışın yoğun etkili olduğu bölgelerde, zemin kattaki evler ve iş yerleri su baskınlarına maruz kaldı. Taşan kanalizasyonlar nedeniyle bazı evlerde mahsur kalan vatandaşlar, belediye ekiplerinin ve çevredeki gönüllülerin yardımıyla kurtarıldı.

A A 20250718 38599239 38599238 A N K A R A D A S A G A N A K V E F I R T I N A E T K I L I O L D U

Araçlar Sulara Gömüldü, Fırtına Çatıyı Uçurdu

Şiddetli yağış ve sel baskınları nedeniyle birçok araç sürüklenerek kullanılamaz hale geldi. Araçların bazıları suya tamamen gömülürken, sürücüler güçlükle tahliye edildi. Özellikle Keçiören ve Çankaya ilçelerinde ağaçlar devrildi, Mamak Cengizhan Mahallesi'nde bir binanın çatısı fırtınayla birlikte uçtu.

Tahliyeler İş Makineleriyle Yapıldı

Keçiören’de su dolan bazı mahallelerde mahsur kalan vatandaşlar, iş makineleriyle güvenli bölgelere taşındı. Şiddetli yağışla birlikte Gün Sazak Caddesi’nde taş ve toprak ana yola yığıldı, bazı araçlar bu bölgede zarar gördü.

A A 20250718 38599239 38599237 A N K A R A D A S A G A N A K V E F I R T I N A E T K I L I O L D U

Trafik Durma Noktasına Geldi, Misafirhane Açıldı

Başkentteki ana arterlerde biriken sular, Sıhhiye ve çevresinde trafik akışını durma noktasına getirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, sel felaketine karşı 1869 araç ve 2312 personel ile sahada müdahale ettiğini duyurdu. Belediye ayrıca barınma ihtiyacı olanlar için misafirhane hazırladığını ve başvuruların 153 Çağrı Merkezi üzerinden alınacağını açıkladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı