CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Adalet Bakanlığı’na atanan Akın Gürlek hakkında sert açıklamalarda bulundu.
11 Şubat 2026 tarihinde Deniz Baykal’ı anma töreni sonrası konuşan Özel, bu atamayı "CHP’nin kurumsal kimliğine yönelik en ağır siyasi operasyon" olarak nitelendirdi. Gürlek’i "Erdoğan’ın emir eri" olmakla suçlayan Özel, atamanın yargısal değil siyasi bir hamle olduğunu savundu ve "Teslim olmayacağız, yarın bu sabahtan daha zor olacak ama boyun eğmeyeceğiz" mesajını verdi.
Özgür Özel'den "Akın Gürlek" Çıkışı: "Yüce Divan’da Yargılanacaklar"
Kabine’deki gece yarısı operasyonuyla Adalet Bakanlığı koltuğuna oturan Akın Gürlek, ana muhalefetin sert tepkisiyle karşılaştı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın Devlet Mezarlığı’ndaki anma töreninde konuşan Özgür Özel, iktidarın CHP’nin yerel seçim başarısını "darbe girişimiyle" gölgelemeye çalıştığını iddia etti.

"Operasyon İçin Başsavcı Yapıldı, Şimdi Bakan Oldu"
Özgür Özel, Akın Gürlek’in kariyer yolculuğunun tarafsız bir yargı mensubuna değil, siyasi bir figüre ait olduğunu öne sürdü. Özel'in açıklamalarında öne çıkan suçlamalar şöyle:
- Kurumsal Saldırı: "İki seçim önceki il kongresini iptal edip kayyım atayan birisi, şimdi partinin seçilmişlerine yönelik operasyonları yönetecek."
- Dokunulmazlık Zırhı: "Bakanlık koltuğu ona dokunulmazlık hakkı veriyor. Ne zamana kadar? Biz onu Yüce Divan'da yargılatana kadar."
- Meydan Okuma: "Zulmünüz artsın ki sonunuz gelsin. Sizden korkan sizin gibi olsun."

Ali Yerlikaya’ya Gönderme: "O Mesajı Bir Gün Okutacağım"
Konuşmasında eski İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı da hedef alan Özel, 8 Eylül 2025 tarihinde CHP İstanbul İl Başkanlığı’na polisin girdiği günü hatırlatarak, "O gün ona bir mesaj yazmıştım, o mesajı bir gün ona tekrar okutacağım" ifadelerini kullandı.
ÖZGÜR ÖZEL’İN AÇIKLAMALARININ ŞİFRELERİ
CHP liderinin konuşmasındaki stratejik vurgular:
|
Vurgu Noktası |
Siyasi Karşılığı |
|
"Birinci Partiyiz" |
47 yıl sonra gelen yerel seçim zaferiyle meşruiyet hatırlatması. |
|
"Darbe Girişimi" |
Akın Gürlek atamasını hukuki değil, siyasi bir saldırı olarak tanımlama. |
|
"Yarın Daha Zor Olacak" |
İktidarın baskısının artacağına dair örgütü ve seçmeni hazırlama. |
|
"Teslim Olmayacağız" |
Geri adım atmayacakları ve sokak/meclis siyasetine devam edecekleri kararlılığı. |





