İstanbul Özel Halk Otobüsleri, 22 Mayıs 2025 Perşembe günü itibarıyla tamamen durdurulacak.

İstanbul Otobüs Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası’nın yaptığı resmi açıklamaya göre,cyaklaşık 4 yıldır düzensiz ve gecikmeli ödemeler nedeniyle işletmeciler ekonomik olarak tıkanma noktasına geldi.

Açıklamada, akaryakıt, personel maaşları, bakım-onarım ve diğer tüm günlük işletme giderlerinin karşılanamaz hale geldiği belirtildi. Bu nedenle, İstanbul genelinde hizmet veren özel halk otobüslerinin çalışması teknik ve mali olarak sürdürülemez duruma geldi.

Esnaf Odası açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bu bir tercih değil, içinde bulunduğumuz koşulların dayattığı zorunlu bir sonuçtur. İBB ile imzalanan sözleşmeye rağmen yaşanan bu ödeme krizi, tarafımızdan defalarca dile getirilmesine rağmen çözüme kavuşturulmamıştır. 22 Mayıs Perşembe günü itibarıyla Özel Halk Otobüsleri hizmet veremeyecektir.”

Açıklamada ayrıca, İBB’nin bu süreci yönetmekte yetersiz kaldığı ve tüm iyi niyetli girişimlerin yanıtsız bırakıldığı vurgulandı. Yetkililer, İstanbul halkından anlayış beklediklerini ve “kamu hizmetinin aksaması nedeniyle özür dilediklerini” de ifade etti.

Editör: Haber Merkezi