Taraklı’dan başlayıp Gölpazarı’na ulaşan orman yangını, Köprücek köyünde büyük yıkıma neden oldu. 14 yerleşim birimi tahliye edildi, çok sayıda ev ve kamu binası küle döndü.
Yangın 35 Kilometrekarelik Alanda Etkili Oldu
Sakarya'nın Taraklı ilçesi Hacıyakup Paşalar mevkisinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bilecik'in Gölpazarı ilçesine kadar ilerledi. Alevler yaklaşık 35 kilometrekarelik bir alanda etkili oldu.
Yangına; karadan arazözler, iş makineleri, havadan ise helikopterler, uçaklar ve insansız hava araçları (İHA) ile toplam 1000'in üzerinde personel müdahale etti. Yetkililer, yangının büyük oranda kontrol altına alındığını bildirdi.
14 Yerleşim Yeri Tahliye Edildi
Yangının yerleşim yerlerine sıçraması üzerine Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde 14 köy tahliye edildi. Yangından en fazla etkilenen yerleşim birimlerinden biri Köprücek köyü oldu.
Köprücek Köyü Büyük Hasar Gördü
Gölpazarı'na bağlı Köprücek köyünde yangın evlere sıçradı. Köydeki birçok yapı kullanılamaz hale geldi. Köy camisinin lojmanı da yangında yandı, sadece minaresi ayakta kaldı.
Evleri zarar gören vatandaşlar ile köydeki hayvanlar, yangın öncesi güvenli bölgelere tahliye edildi.
“Cami Lojmanı Yandı, Sadece Minare Kaldı”
Yangın sırasında Geyve’de olduğunu ve haber verilince bölgeye geldiğini belirten köy sakini Mehmet Doruk (74), "Evim tamamen yandı. Çok şükür, can kaybı ya da yaralanma olmadı. Hayvanlarımız da önceden tahliye edildi" dedi.
Bir başka köy sakini Şaban Açıkgöz (58) ise, "Cuma namazından sonra dumanları fark ettik. Rüzgar bir anda tersine döndü. Köyün girişindeki üç ev dışında her yer yandı. Cami lojmanı da yandı, sadece minare kaldı" ifadelerini kullandı.