Balıkesir, eğitim ve teknoloji alanında gelen dünya çapındaki başarılarla gurur günlerinden birini yaşıyor.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, uluslararası arenada devleşerek birincilik ve ikincilik kürsüsünü kapatan Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine anlamlı bir tebrik ziyareti gerçekleştirdi.


Şehit Hamdi Bey İHA Takımı Dünya Zirvesinde

TÜBİTAK tarafından organize edilen 18. Uluslararası MEBROBOT Yarışması, bu yıl kıran kırana bir rekabete sahne oldu. "RC Sabit Kanat Uçak" kategorisinde mücadele eden Balıkesirli gençler, adeta destan yazdı:

I M G 9422


  • Dünya Birinciliği: 505 dev rakibini geride bırakan Şehit Hamdi Bey İHA Takımı şampiyonluk kupasını kaldırdı.
  • Dünya İkinciliği: Aynı okuldan Kocaseyit İHA Takımı ise dünya ikincisi olarak başarının tesadüf olmadığını kanıtladı.

"Türkiye Yüzyılı'nı Bu Gençler İnşa Edecek"

Öğrencilerle tek tek sohbet eden ve projelerini inceleyen Mustafa Canbey, gençlerin milli teknoloji hamlesindeki rolüne dikkat çekti. Canbey, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Azimleri, disiplinleri ve milli teknoloji vizyonumuza kattıkları değerle hepimize büyük bir gurur yaşatan evlatlarımızı yürekten kutluyorum. Türkiye Yüzyılı’nı üreten, geliştiren ve hayal kurmaktan vazgeçmeyen bu pırıl pırıl gençlerimiz inşa edecek. Onların teknoloji ve savunma sanayii alanındaki bu heyecanı, ülkemizin geleceği adına en büyük teminatımızdır."

I M G 9437


Ziyaretin sonunda Canbey, genç yeteneklerin her zaman destekçisi olacaklarını belirterek okul yönetimi ve emeği geçen öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

Muhabir: OSMAN KANTARLIOĞLU