Muhabir: Politika Gazetesi
Muğla'da yıldırımlar 36 bölgede orman yangınlarına sebep oldu
Muğla'da, dün yıldırım isabet eden 36 noktada orman yangını çıktığı bildirildi.
Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Muğla ve ilçelerinde dün etkili olan gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle yıldırım düşmesi olayları yaşandı. Yıldırım isabet eden 36 bölgede orman yangını çıktı.
Seydikemer, Fethiye, Dalaman, Köyceğiz, Ula, Marmaris, Menteşe, Milas ve Bodrum ilçelerinde çıkan yıldırım kaynaklı orman yangınları, karadan ve havadan yapılan müdahalelerle büyümeden söndürüldü.
Yangınlara havadan ve karadan müdahale edilirken, karadan ulaşımın olmadığı, sahile yakın bölgelerde ise deniz üzerinden teknelerle ulaşılarak müdahale gerçekleşti. Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün uzun yıllar ortalamasına göre orman yangınlarının yüzde 30'u yıldırım kaynaklı çıkıyor.
Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ormanın kahramanları 36 yıldırım kaynaklı yangına müdahale edip söndürdü. Ellerinize sağlık." ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Trend Haberler

Rekabet Kurumu hepsi için soruşturma başlattı! Süt ve yem firmalarına yakın takip

TÜPRAŞ’ta Şaşırtan Ralli! Hisseler Bir Günde Uçtu

Prens'in 3. Sezonu İçin Geri Sayım Başladı! Prens 3. Sezon İlk Bölüm Ne Zaman Yayınlanacak?

8 Mayıs Süper Loto Sonuçları Açıklandı! İşte Kazanan Numaralar:

Sayısal Loto Ne Zaman Çekilecek? 5 Mayıs 2025 Pazartesi Sayısal Loto Çekilişi Saat Kaçta? İşte Canlı Yayın Bilgileri;

04 Mayıs 2025 Süper Loto Sonuçları Açıklandı! İşte Kazanan Numaralar...