Bahar havası yaşayan Türkiye, Perşembe günü itibarıyla kışın soğuk yüzüyle yeniden karşılaşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamaya göre, hava sıcaklıkları sadece 24 saat içerisinde 8 ila 10 derece birden azalacak. Üç büyükşehirde yarın (Çarşamba) sağanak yağış beklenirken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için "çamur şeklinde yağış" ve "toz taşınımı" uyarısı yapıldı. İşte hafta sonuna kadar beklenen hava durumu raporu...


Sıcaklık Grafiğinde Keskin Düşüş: Perşembe Sabahına Dikkat!

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik’in paylaştığı verilere göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni sistem tüm yurdu etkisi altına alıyor.

  • Ani Soğuma: Perşembe sabahı itibarıyla kuzeyden esen rüzgarlarla birlikte sıcaklıklar mevsim normalleri civarına çekilecek. 2 gün içindeki düşüş 10 dereceyi bulacak.
  • Yağışın Şekli: Ülke genelinde sağanak hakim olurken, Toroslar’ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar görülecek.
  • Toz ve Çamur Uyarısı: Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz’de devam eden toz taşınımı nedeniyle yağışların "çamur" şeklinde düşmesi bekleniyor. Hava kirliliği riskine karşı hassas grupların tedbirli olması istendi.

Üç Büyükşehirde Yarın Yağmur Var

Ankara, İstanbul ve İzmir’de yarın sağanak yağış etkili olacak. Perşembe günü ise yağış yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakacak ancak soğuk hissedilecek.

Hafta Sonu Sıcaklık Projeksiyonu: Sıcaklıklar hafta sonu hızla toparlanarak yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Beklenen en yüksek değerler:

  • İstanbul: 16°C
  • Ankara: 13°C
  • İzmir: 17°C

Kaynak: Anadolu Ajansı