Konya’da Korkutan Patlama Sesi! Valilikten “Sonik Patlama” Açıklaması Geldi
Konya bugün öğle saatlerinde korku ve paniğe neden olan yüksek sesli patlamalarla sarsıldı. Saat 15.00 civarında şehir merkezinde ve çevre ilçelerde aralıklarla duyulan patlama sesleri vatandaşları tedirgin etti. Kısa süreli paniğe neden olan olay sonrası sosyal medyada “Konya’da patlama sesi”, “Konya ne oldu?” ve “F16 uçuşu” etiketleri trend listesine girdi.
Kısa bir süre sonra Konya Valiliği ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, sesin F-16 savaş uçaklarının eğitim uçuşu sırasında meydana gelen sonik patlama kaynaklı olduğu bildirildi.

Patlama Sesi Şehrin Birçok Noktasından Duyuldu
Vatandaşlar, saat 15.00 sularında peş peşe iki kez gelen yüksek şiddetli patlama sesini duyduklarını ve binaların hafif şekilde sallandığını belirtti. Kimi bölgelerde camların titrediği, bazı ev ve iş yerlerinde ise endişeye yol açtığı öğrenildi.
Olayın ardından vatandaşlar “Deprem mi oldu?”, “Fabrika mı patladı?” gibi sorularla sosyal medyada bilgi arayışına girdi.
Valilikten Resmî Açıklama: “Sonik Patlama”
Konya Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi:
“Bugün saat 15.00 sıralarında ilimizde duyulan yüksek ses, Konya semalarında gerçekleştirilen F-16 eğitim uçuşu sırasında meydana gelen sonik patlamadan kaynaklanmıştır. Herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın endişe etmemeleri rica olunur.”





