Son günlerde siyaset kulislerinde dolaşan “Kemal Kılıçdaroğlu’na DSP Genel Başkanlığı teklif edildi” iddiası gündem olurken, konuya ilişkin Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal’dan net bir açıklama geldi.

Aksakal, söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanladı.


“Genel Başkanlık Teklifi Yapılmadı”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 18 Aralık Perşembe günü TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye açıklık getirdi. Aksakal, bu görüşmede herhangi bir siyasi teklifin gündeme gelmediğini vurguladı.

Basın toplantısında bir gazetecinin, “Kılıçdaroğlu’na DSP Genel Başkanlığı teklif edildi mi?” sorusunu yöneltmesi üzerine Aksakal şu ifadeleri kullandı:

“Ortada bir teklif ya da bu yönde bir sohbet kesinlikle yok. Bu iddia tamamen uydurma ve gerçeği yansıtmıyor.”


Görüşmenin Nedeni Açıklandı

Aksakal, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin tamamen insani bir ziyaret olduğunu belirterek, görüşmenin nedenini de kamuoyuyla paylaştı. Açıklamaya göre Aksakal, Selvi Kılıçdaroğlu’nun yaşadığı sağlık sorunu nedeniylegeçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Görüşmede Türkiye ve dünya siyasetindeki gelişmelerin genel hatlarıyla ele alındığını ifade eden Aksakal, bunun dışında herhangi bir siyasi pozisyon veya görev teklifinin söz konusu olmadığını yineledi.

Siyasi Kulis İddiaları Yalanlandı

Son dönemde muhalefet cephesine yönelik kulis iddialarının arttığına dikkat çeken siyaset çevreleri, DSP’den gelen bu açıklamayla birlikte “Kılıçdaroğlu DSP’ye geçiyor” iddialarının da asılsız kaldığını belirtiyor.

Muhabir: Haber Merkezi