İzmir’de yaşayan Balıkesirliler, İzmir Balıkesirliler Derneği tarafından düzenlenen geleneksel iftar programında bir araya geldi. Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu (BALDEF) ve İzmir Balıkesirliler Derneği Başkanı Erkan Uzun’un ev sahipliğinde gerçekleşen program, yoğun katılımı ve güçlü mesajlarıyla dikkat çekti.
Farklı siyasi görüşlerden, farklı ilçelerden yüzlerce Balıkesirlinin aynı sofrada buluştuğu iftar, hemşehrilik bağlarını pekiştirirken “Balıkesirlilik” ortak paydasını bir kez daha ön plana çıkardı.
Protokol ve Hemşehriler Aynı Sofrada
İftar programına; Haydar Altıntaş, Ahmet Akın, Cemil Tugay ile birlikte Dursunbey, Kepsut, Savaştepe, Manyas ve Altıeylül belediye başkanları, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Protokol üyeleri ile hemşehriler iftar sofrasında hasret giderirken, organizasyonun geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da kusursuz şekilde gerçekleşmesi takdir topladı.
Erkan Uzun: “Balıkesirlilik Bir Ortak Kültürdür”
Gecenin mimarı olan Erkan Uzun, yaptığı konuşmada Balıkesirlilik bilincinin yalnızca bir nüfus kaydı değil, güçlü bir kültür ve gönül bağı olduğunu vurguladı.
“Balıkesirli olmak gerçekten bir ayrıcalıktır” diyen Uzun, şu ifadeleri kullandı:
“Plakamız on numara, insanımız da on numara. Bizler farklı şehirlerde yaşasak da aynı kültürü, aynı dayanışmayı paylaşıyoruz. Derneklerimizin amacı da tam olarak bu bağı diri tutmak.”
Uzun, önümüzdeki yıla ilişkin önemli bir müjde de verdi:
“Seneye İzmir, Manisa, İstanbul, Bursa ve Ankara’daki Balıkesir derneklerimizle iftarımızı Balıkesir’de yapacağız. Bu kez dostlarımızı Balıkesir’de ağırlayacağız.”
Ahmet Akın: “Gönlü Memleket Sevdasıyla Atan İnsanlarız”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, İzmir ile Balıkesir arasındaki tarihsel bağa dikkat çekti. Kuvayımilliye ruhunun iki şehri birbirine bağlayan en güçlü değer olduğunu ifade eden Akın, Balıkesirlilerin nerede yaşarsa yaşasın memleketle bağını koparmadığını söyledi.
Akın, Balıkesir dışında yaşayan hemşehrilerinden en büyük desteğin “dua” olduğunu vurguladı.
Cemil Tugay: “İzmir, Kahraman Balıkesirlileri Unutmaz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise Balıkesirlilerle aynı sofrada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“İzmir işgal edildiğinde ayağa kalkan Balıkesirlileri, Kuvayımilliyecileri İzmir hiçbir zaman unutmaz. Siz ne kadar İzmirliyseniz, biz de o kadar Balıkesirliyiz.”
Birlik Mesajları ve Hatıra Fotoğraflarıyla Sona Erdi
Demokrat Parti İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş da Ramazan’ın manevi atmosferinde Balıkesirlilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu paylaştı.
Program, sohbetler ve hatıra fotoğraflarının ardından sona ererken, katılımcılar Erkan Uzun ve ekibinin kapsayıcı, birleştirici ev sahipliğini takdirle karşıladı.
















