İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), 31 Ağustos 2026 Pazartesi günü Tire ilçesinde meydana gelen ana boru arızaları nedeniyle planlı ve zorunlu su kesintileri yaşanacağını açıkladı.
Tire merkez şebekesini besleyen ana borulardaki arızalar sebebiyle ilçenin birçok mahallesinde su kesintisi ve basınç düşüklüğü yaşanıyor.
İzmir Tire Su Kesintisi Yaşanacak Mahalleler ve Saat Takvimi
İZSU tarafından paylaşılan güncel arıza ve kesinti bilgileri şu şekildedir:
Adnan Menderes, Atatürk, Fatih, Hürriyet, İbni Melek, Kurtuluş, TOKİ ve 4 Eylül Mahalleleri: Tire merkezini besleyen ana şebeke borusundaki arıza nedeniyle basınç düşüklüğü ve su kesintisi yaşanacaktır. Kesinti 31.08.2026 saat 18:00 ile 23:59 arasında (yaklaşık 6 saat) sürecektir.
Duatepe ve Paşa Mahalleleri: Ana boru arızası nedeniyle 31.08.2026 saat 15:31 ile 19:00 saatleri arasında (yaklaşık 3 saat) su kesintisi uygulanmaktadır.
Adnan Menderes ve İhsaniye Mahalleleri (Kazantepe Mevkii): Kazantepe mevkiindeki ana boru arızası sebebiyle 31.08.2026 saat 15:15 ile 23:13 saatleri arasında (yaklaşık 8 saat) su kesintisi yaşanacaktır.
Vatandaşlar İçin Önemli Uyarılar
İZSU yetkilileri, ana boru tamirat çalışmalarının tamamlanmasının ardından suların kademeli olarak şebekeye verileceğini bildirdi. Kesinti saatlerinde mağduriyet yaşanmaması adına bölge halkının tedbirli olmaları rica olunur.




