İstanbul Gökyüzünden İzleniyor: 39 İlçede Dron Destekli Asayiş Operasyonu!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde asayiş ve kamu düzenini sağlamak amacıyla teknolojik imkanları en üst seviyede kullanmaya devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın talimatı doğrultusunda megakentin 39 ilçesinde eş zamanlı dron destekli denetim gerçekleştirildi.


Sur Diplerinde Dronlu Anons: "Derhal Ayrılın"

Havadan yürütülen sıkı takip ve denetim çalışmaları sırasında ekipler, Fatih ilçesindeki tarihi sur diplerinde açık alanda alkol tüketen şahısları tespit etti.

Bölgeye yönlendirilen polise ait dronun üzerindeki ses sisteminden halka açık alanda kuralları ihlal eden kişilere yönelik net bir uyarı yapıldı. Gökyüzünden duyulan "Bu bir polis dronudur. Bu bölgede alkol içmek yasaktır. Derhal bu bölgeden ayrılın." anonsunun ardından alandaki şahıslar hızla bölgeden uzaklaştı.


Suçla Mücadelede Teknolojik Takip

Asayiş ve narkotik ekiplerinin sahada yürüttüğü uygulamalarda aktif olarak kullanılan insansız hava araçları, sadece kural ihlallerini tespit etmekle kalmıyor. Dronlar; şüpheli kişilerin takibi, vatandaşların yoğun bulunduğu kalabalık meydanlar ile ulaşılması güç ormanlık alanların kontrolü ve yangın risklerine karşı yürütülen önleyici güvenlik çalışmalarında da kritik rol oynuyor. Emniyet güçlerinin havadan denetimlerinin aralıksız süreceği bildirildi.

Muhabir: AA