İlker Yağcıoğlu’ndan Fenerbahçe’ye Sert Eleştiri: “Bu Oyunla Şampiyonluk Zor!”
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe’de skor sevinci yaşansa da, futbol otoriteleri oynanan oyunu yeterli bulmadı. Mücadele sonrası TRT Spor’da değerlendirmelerde bulunan spor yorumcusu İlker Yağcıoğlu, sarı-lacivertlilere net mesajlar verdi. Hem oyun temposunu hem teknik direktör belirsizliğini eleştiren Yağcıoğlu, “Bu oyunla şampiyonluk gelmez” dedi.
Fenerbahçe Antalyaspor’u Mağlup Etti Ama...
Fenerbahçe, Kadıköy'de ağırladığı Antalyaspor’u 2-0'lık skorla geçti. Ancak futbolseverler ve yorumcular, takımın oyun temposu ve saha içi organizasyonu konusunda ciddi soru işaretlerine sahip.
İlker Yağcıoğlu: “Tempo Yok, İsmail Tek Başına Oynadı”
TRT Spor ekranlarında mücadeleyi değerlendiren İlker Yağcıoğlu, Fenerbahçe'nin oyun temposunu eleştirerek şunları söyledi:
“En can sıkıcı kısım tempo. Fenerbahçe çok ağır oynuyor. Ne toplu ne de topsuz oyunda yeterli hız yok. Tadic ve Dzeko seni skorda taşıyordu, ama oyun yine yavaş. Yönetemiyorsun. Özellikle ikinci yarıda İsmail Yüksek’i tebrik ediyorum, tek başına oynadı o orta sahayı. Umarım formayı kimseye kaptırmaz.”
“Bu Oyunla Şampiyonluk Gelmez!”
İlker Yağcıoğlu, Fenerbahçe'nin şampiyonluk hedefi için oynadığı futbolun yetersiz olduğunu açık bir dille ifade etti:
“Çok net söylüyorum; bu oyunla şampiyonluk hayal. Oyuncuların saha içine daha çok odaklanması gerekiyor. Ama kafaları karışık. Teknik direktör değişikliği iddiaları ayyuka çıkmış durumda. Oyuncu da düşünüyor: ‘Sen bana taktik veriyorsun ama belki haftaya yoksun…’”
“Sadettin Saran Net Karar Vermeli”
Yorumcu Yağcıoğlu, kulüp başkanı Sadettin Saran’a da çağrıda bulunarak belirsizlik ortamının bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı:
“Bu belirsizlik artık ortadan kalkmalı. Başkan Saran’ın ya devam ya da tamam kararını hemen vermesi gerekiyor. Netlik yoksa başarı da gelmez.”