Balıkesir Sındırgı’da 3.8 Büyüklüğünde Korkutan Deprem! (28 Eylül 2025)


AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) verilerine göre, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde saat 11:20:04’te 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.


Kütahya Simav’da 5,4 Büyüklüğünde Deprem! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Uyarıları Yeniden Gündemde
Kütahya Simav’da 5,4 Büyüklüğünde Deprem! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Uyarıları Yeniden Gündemde
İçeriği Görüntüle


Kütahya Simav Merkezli 5,4 Büyüklüğünde Deprem!
Kütahya Simav Merkezli 5,4 Büyüklüğünde Deprem!
İçeriği Görüntüle


Depremin merkez üssü 39.22056° kuzey enlemi ve 28.18278° doğu boylamı olarak açıklanırken, sarsıntının 12.13 km derinlikte gerçekleştiği bildirildi


Deprem Balıkesir ve Çevre İllerde Hissedildi

Sındırgı merkezli deprem Balıkesir’in yanı sıra çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem sonrası vatandaşlar sosyal medyada yaşadıkları endişeyi paylaştı. Deprem sonrası ilk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.


Balıkesir Aktif Fay Hatları Üzerinde

Balıkesir, Kuzey Anadolu Fay Hattı’na yakınlığı nedeniyle sık sık depremlerle gündeme geliyor. Uzmanlar, bu tür sarsıntıların olası büyük depremlerin habercisi olup olmadığına dair gözlemlerin sürdüğünü belirtiyor.

Muhabir: Haber Merkezi