SU ZAMMINI SAVUNMAK ZORUNDA KALDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇANAKKALE KİRAZLI’DA ALTINCIYA KARŞI SU NÖBETİNE GİDİP BOL BOL SLOGAN ATAN CHP İL BAŞKANI SERKAN SARI, BALIKESİR’DE BÜYÜKŞEHİR’İN SU ZAMMINA EVET DİYEN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE ‘GIK’ DİYEMEDİ. CHP İL BAŞKANI SERKAN SARI’NIN SU ZAMMIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARI, “BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE KENDİ GRUBUMA HAKİM DEĞİLİM” ANLAMINA GELİYOR.

 

BÜYÜKŞEHİR Meclisi’nde oybirliğiyle geçen su zammı kararı CHP içinde ve kamuoyunda tepkilere neden olunca, CHP İl Başkanı Serkan Sarı savunma yapmak zorunda kaldı. Balıkesir’de uygulamaya başlanan zamlı tarifeye CHP’li Meclis üyeleri de evet demişti. İl Başkanı Serkan Sarı, CHP grubunun “halkın su ihtiyacının karşılanmasına engel olmamak adına geçici bir süre için fiyat artışına onay verildiğini söyledi.

Kamuoyundan gelen tepkileri göğüslemeye çalışan Serkan Sarı, kendisinin bu zammı onaylamadığını da belirtti, CHP Grup toplantısında bağlayıcı bir karar alınmadığını ileri sürdü.

 

PARTİ GURUBU KABUL ETTİ, İL BAŞKANI SIKINTIYA GİRDİ

Sudaki fiyat artışını onaylayan CHP’li Büyükşehir Meclisi üyelerinin bu tavrı sonrasında sıkıntıya giren İl Başkanı Serkan Sarı, yaptığı yazılı açıklamayla kendi grubunun neden ‘evet’ dediğini anlatmaya çalıştı. BASKİ’nin içinde bulunduğu zor duruma değinen Sarı, “İl Başkanı olarak bu zammı onaylamıyorum” dedi. Zammı onaylamayan Sarı’nın önderlik ettiği Meclis Grubu’nun parti politikalarıyla ters düşen bu kararı, AK Partili Büyükşehir yönetiminden çok, CHP’yi hedef tahtasına çevirdi. Sarı’nın bu açıklaması, bir anlamda “Meclis grubuna hakim değilim” anlamına geliyor.

 

İşte CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın su zammıyla ilgili söyledikleri:

 

 BASKİ EKONOMİK OLARAK İFLAS ETMİŞ DURUMDA

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan su zammı kamuoyunda rahatsızlıklara neden olmuştur. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ Genel Müdürlüğü’nün kurulduğu ilk günden bugüne kadar çok kötü yönetildiği görüyoruz. Bütçe disiplininden uzak, popülist uygulamalar, plansız ve programsız yatırım planları ile her geçen gün daha da kötüye gitmiştir. Bugün temel ihtiyaçları bile çözmekte güçlük yaşan bir hal almıştır. BASKİ piyasaya olan borçlarını, hatta ilçe belediyelerimize olan borçlarını dahi ödeyemez durumda olması bizleri üzmektedir. Görüyoruz ki BASKİ’nin ekonomik olarak iflas etmiş olması, kentimizde su ve kanalizasyon hizmetini veremez hale getirmiştir. Su ve kanalizasyon hizmeti veremeyecek bir duruma düşen BASKİ’nin biran önce mali disiplin sağlayarak gereksiz ve plansız yatırımlar ile şehrimizin ve vatandaşlarımızın kaynaklarını boşa harcamaması gerekmektedir.

 

ÖNÜMÜZDEKİ YIL FİYATLARIN YENİDEN DÜZENLENMESİNİ  İSTEYECEĞİZ

Şehrimizi yönetenlerin Makam araçları, kiralık mülkiyetler, düzenlenen ihaleler, yapılan yatırımlar, kaynakların doğru kullanılması konusunda kamu vicdanına yakışır şekilde çalışması gerekmektedir. Eğer kaynaklar yerinde kullanılmayarak, gerekli tasarruflar yapılmayacak olur ise CHP Büyükşehir Belediye Meclis grubu olarak gereğini yapacağımızı dile getirmek isterim. Gerekli alt yapı çalışmaları ve yaşanılan mali kriz aşıldıktan sonra şehrimizde en makul fiyatlar ile maliyet hesapları yapılarak, tek fiyat uygulamasına geçilip, şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza adil bir şekilde su ve kanalizasyon hizmeti sunmamız gerekmektedir. Su fiyatları konusunda önümüzdeki yıl yapacağımız çalışmalar ile yeniden fiyatlarda düzenleme talep edeceğiz. Olabilecek en makul fiyatlar ile en sağlıklı su ve kanalizasyon hizmeti verilmesini sağlayacağız.”

 

 

SU ZAMMI PARTİ POLİTİKALARI İLE BAĞDAŞMIYOR

CHP Grubu’nun zamma onay verdiği bu ortamda, su zammının parti politikaları ile bağdaşmadığını savunan İl Başkanı Serkan Sarı, fiyatların en makul seviyeye çekilmesini istedi. Sarı, Bugün yapılan su zammını parti politikamız gereği kabul etmemiz mümkün değildir. Büyükşehir Belediye Meclisi grubumuz ile yaptığımız toplantımızda da açık ve net bir şekilde grup başkanı olarak dile getirdiğim gibi, vatandaşımıza verilecek olan hizmetlerin en makul seviyede ücretlendirilmesi gerekmektedir, hele ki bu konu yaşamın en temel ihtiyacı olan su olduğunda su fiyatları konusunda açık ve net bir şekilde görüşümü dile getirdim” dedi.

 

 

HER ZAMAN HALKIN ÇIKARINI SAVUNUYORUZ

Sarı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler Cumhuriyet Halk Partili yöneticiler olarak her zaman halkımızın yanında ve onların çıkarları doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Grup toplantımızda Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimize düşüncemi ve partimizin bu konuya yaklaşımını net bir şekilde ifade ettim. Su zammına karşı çıkmamız ve halkımıza en uygun fiyat ile en sağlıklı su hizmeti vermesini sağlamamız gerektiğini vurguladım. Geçtiğimiz dönemde şehrimizde uygulanan hatalı yönetim kararlarına karşı mücadele vermiştik, bugün de vermeye devam edeceğiz. Şehrimizin su ve kanalizasyon hizmetleri konusunda davalar açmış ve haksız yapılan uygulamalara kanunen dur demiş bir meclis grubu olarak bugün de süreci yakından takip etmekteyiz.

 

MECLİS GRUBUNDA BAĞLAYICI BİR KARAR ALINMADI

Meclis grubumuzda yapılan görüşmeler doğrultusunda BASKİ’nin ekonomik durumu göz önünde bulundurulduğunda temel su ve kanalizasyon hizmeti veremeyecek hale gelmiş olması hatta personel maaşlarını dahi ödeyemez duruma gelmesi sebebi ile, bu konu halkımızın su ihtiyacını karşılanmasına engel olmamak yönünde değerlendirilmiştir. Grup toplantımızda bu konu hakkında bağlayıcı herhangi bir karar alınmamıştır. Bu bilgilerin ışığında meclis üyelerimiz hizmetlerin aksamaması adına geçici bir süre bu fiyat artışına onay vermişlerdir. Kamuoyunda farklı çevrelerin İl Başkanı olarak bu zammı onayladığım yönünde beyanatlarını duymaktayım, bu ifadeler tamamen gerçek dışıdır. Buradan açık ve net bir şekilde ifade etmek isterim su fiyatları konusunda parti politikamız açık ve nettir. Geçtiğimiz yıllarda bu konu hakkında duruşumuz, açtığımız davalardan da bellidir. Geçmişte olduğu gibi bugünde biz halkımıza en kaliteli hizmetin en uygun fiyatlar ile verilmesi adına mücadelemiz devam edecektir.”

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
SU ZAMMINI SAVUNMAK ZORUNDA KALDI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!