Savcılık, Belediyedeki usulsüzlükler için Sayıştay başvurusunu şart koştu!

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Alinur Aktaş’ın yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Sayıştay'ın 2021 denetim raporunda tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili yapılan suç duyurusu için "işlem yapılmasına yer olmadığına" karar verdi.

Savcılık, Belediyedeki usulsüzlükler için Sayıştay başvurusunu şart koştu!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ak Partili Alinur Aktaş’ın yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Sayıştay’ın 2021 denetim raporunda tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili yapılan suç duyurusu için “işlem yapılmasına yer olmadığına” karar verdi.

Başsavcılık, Aktaş ve diğer şüpheliler hakkında soruşturma yapılması için Sayıştay’ın suç duyurusunda bulunabileceğini belirtti.

Sayıştay’ın 2021 yılı denetim raporunda, eski Ak Partili Alinur Aktaş’ın yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli usulsüzlükler tespit edilmişti. Rapora göre, sosyal etkinlikler için yüksek miktarda harcamalar yapıldığı ve bu harcamaların bazılarının genelgeye aykırı olduğu belirtilmişti. Özellikle, hediye dağıtımı ve bazı organizasyonların maliyetleri eleştirilmişti.

Halkçı Hukukçular, dönemin belediye başkanı Alinur Aktaş ve diğer şüpheliler hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “dolandırıcılık” suçlarından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na 29 Aralık 2022 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştu.

Ancak Başsavcılık, Halkçı Hukukçular’ın suç duyurusunu işleme alarak yapılan inceleme sonucunda, 22 Şubat 2024 tarihinde Aktaş ve diğer şüpheliler hakkındaki şikayetle ilgili “işlem yapılmasına yer olmadığına” karar verdi. Başsavcılık, bu konuda Sayıştay’ın suç duyurusunda bulunabileceğini belirtti.

Kararda, Sayıştay’ın denetim raporlarının suç tespiti ve ihbarı niteliğinde olmadığı, bu raporların kamu idarelerine rehberlik etme amacı taşıdığı vurgulandı. Dolayısıyla, suç tespiti yapılan durumlarda doğrudan soruşturma yapılması için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulabileceği ifade edildi. Ancak ilgili kurum tarafından Başsavcılığa intikal eden bir suç duyurusunun bulunmadığı belirtildiği için, iddialar nedeniyle görevliler hakkında işlem yapılmasına yer olmadığına karar verildiği bildirildi.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Savcılık, Belediyedeki usulsüzlükler için Sayıştay başvurusunu şart koştu!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!