NATO Savunma Bakanları iklim değişikliği mutabakat zaptını imzaladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NATO Savunma Bakanları, İklim Değişikliği ve Güvenlik Mükemmeliyet Merkezi Operasyonel Mutabakat Zaptı’nı imzaladı.

NATO ülkelerinin savunma bakanları, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen törende NATO İklim Değişikliği ve Güvenlik Mükemmeliyet Merkezi Operasyonel Mutabakat Zaptı’nı imzaladı.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in de yer aldığı imza töreninde konuşma yapan NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, iklim değişikliğinin Dünya’nın geleceği için varoluşsal bir tehdit olduğunu, bu nedenle güvenlik açısından önemli olduğunu söyledi. NATO’nun yenilenebilir çağda fosil yakıt kullanan bir ittifak olarak kalamayacağını belirten Geoana, ittifakın faaliyetlerini aksatmadan savaş uçaklarından tanklara kadar tüm araçlarında yeşil enerjinin kullanıldığı bir geleceğe hazırlanması gerektiğini söyledi. Geoana, Kanada’nın Montreal’de kurulan İklim Değişikliği ve Güvenlik Mükemmeliyet Merkezi ile NATO’nun bir milyar vatandaşının güvenliğine yeni bir katkı daha sağladığını kaydetti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
NATO Savunma Bakanları iklim değişikliği mutabakat zaptını imzaladı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!