Atanamayan Uzmanlar diyor ki: Referans olmadan atanmak istiyoruz!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

ATANAMAYAN UZMANLAR MAĞDURİYETELERİNİN GİDERİLMESİNİ İSTİYOR: “REFERANS VE İNİSİYATİF OLMADAN ATANMAK İSTİYORUZ”

 

POLİTİKA / Türk Silahlı Kuvvetlerinde uzun yıllar görev yaptıktan sonra memuriyet hakkı kazanan ancak devlet tarafından ataması gerçekleştirilmeyen Uzman Çavuşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Ülkenin savunmasında ve terörle mücadelede etkin rol üstlenen Uzman Çavuşlar çeşitli nedenlerle kendi isteği ile görevden ayrıldıktan sonra memuriyete devam etmek için devlet tarafından atamalarının yapılmasını istiyor.  Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Balıkesir Temsilcisi Murat Kocapınar, görevden ayrıldıktan sonra memuriyete devam etmek istediklerini ancak kurumlardan referans istenerek inisiyatife göre memuriyete alındıklarını söyledi. Görevini bırakan Uzman Çavuşların devlet tarafından atamalarının yapılması gerektiğini belirten Kocapınar, “Kamuya referans veya inisiyatif olmadan, devlet aracılığıyla atama İstiyoruz” dedi.

 

 

“ATAMALARI DEVLET YAPSIN”

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Balıkesir Temsilcisi Murat Kocapınar 657 Sayılı Kanun’un ve 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği atanmak isteyen uzman çavuşların mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Kocapınar,  “Bizler, 3269 Sayılı Kanun ile Türk Silahlı Kuvvetlerinde Uzman Çavuş olarak görev yapmış, ailevi, sağlık ve mesleki nedenler sonucunda kendi isteğiyle sözleşme feshi yaparak mesleğinden ayrılan, 657 Sayılı Kanun’un ve 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği atanmak isteyen Kahraman Eski Uzman Çavuşlarız. Kanunumuz var, fakat kanunda ki bazı hükümler nedeniyle atamalar Referans ve inisiyatif ile yapılmaktadır. Bu uygulamada ise; referansı olmayan binlerce Eski Uzman Çavuş kamu kurumlarına atanamıyor, hak kaybına uğruyor. Ayrıca bu kanun nedeniyle yaşanan mağduriyet yıllardır sürmektedir, biz ilk değiliz, son da olmayacağız. Çünkü her yıl binlerce Uzman Çavuş çeşitli nedenlerle mesleğinden ayrılmaktadır. Tüm sorunların çözümü için, kamuya referans veya inisiyatif olmadan, devlet Aracılığıyla atama İstiyoruz. Bizi Görmezden Gelmeyin Lütfen! Binlerce ailenin bu nedenle yuvası dağıldı, daha fazla yuvalar dağılmasın ve çocukların geleceği kararmasın! İvedi olarak oluşan mağduriyetin giderilmesi ve adaletli atama yapılması önem arz etmektedir” diye konuştu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Atanamayan Uzmanlar diyor ki: Referans olmadan atanmak istiyoruz!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!