ALTERNATİF TÖRENDE ULUSAL EGEMENLİK VURGUSU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle CHP, İYİ Parti, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları alternatif törenle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resmi törenin ardından Atatürk Anıtı’ndan ayrılmayan siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları alternatif törenle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Törenlere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’de katıldı. CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli ilçe başkanlığı adına çelengi çocuklarla birlikte Atatürk Anıtı’na sundu.

 

 

YÜKSEL: “HEPİMİZ ATA’MIZA OLAN BORCUMUZU ÖDÜYORUZ”

Atatürk Anıtı’ndaki alternatif törende çelenk sunumunun ardından ilk olarak ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel konuştu. Yüksel konuşmasında şunlara yer verdi:

“Bu gün milli egemenliğin sağlandığı 23 Nisan 1920’nin 102’nci yılı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 100’ncü yılda çok büyük bir anma, kutlama hazırlamıştı. Ama pandemi engel oldu. O gün kutlayamadığımız 23 Nisan’ı biz genel merkezden yönetim kurulu üyeleri olarak Balıkesir’de heyecana ortak olduk. Bize bu heyecanı yaşattığınız için sizlere minnettarız. Hepimizin yüreği büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan bu güzel ülkeyi laik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin efsane genel başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan her zaman derdi ki; “Eğitimli her bireyin Atatürk Cumhuriyeti’ne borcu var.” Hakikatten bizler Atatürk Cumhuriyeti’ne borcumuzu ödüyoruz. Ne mutlu bize bunu yapabildiğimiz için. Sağlıkçılar çok iyi bilir ki Dünya Sağlık Örgütü sağlığı 1948’de sadece hastalıkların olmaması değil aynı zamanda bedensel ve ruhsal anlamda iyi hali olma diye tanımlamıştır. Yıllar geçti 1986 yılında Ottawa’da bu tanıma bir şeyi daha ekledi. Sağlıklı insan sadece kendisi sağlıklı değildir, o kişi içinde yaşadığı dünyaya bir emek vermelidir, çevresine bakmalıdır, sorunları görmelidir, sorunlara çözüm üretmelidir, işte o zaman sağlıklı sayılır. Yani bizler sivil toplum örgütlerinde gönüllü çalıştığımız için ne kadar sağlıklı olduğumuzu da ispat ediyoruz. Evet, hepimiz Ata’mıza borcumuzu ödüyoruz. Sorunun değil, çözümün bir parçası olmaya gayret ediyoruz. İyi ki varsınız. Kendinizle gurur duyabilirsiniz. Aslında görevimizi yapıyoruz gurura gerek yok ama ya yapmasaydık görevimizi diyerek gurur duyabiliriz. Nice nice güzel günlerde buluşmak üzere. Biz tıpta kader demiyoruz, genetik şifre diyoruz. Demek ki bizim de genetik şifremizde 23 Nisan 2022’yi Ata’mızın huzurunda kutlama görevi Balıkesir’de yazılmış.”

 

 

URAL: “ÇOCUKLARIMIZIN GÜLÜMSEMESİ EKSİK OLMASIN”

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural da konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu durumun olumsuzluklara dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

“Söylenecek bütün sözler bitti, bugünden itibaren yapmamız gereken çok önemli bir şey var. Sağlıklı her birey etrafına bakmalı, sorunları çok iyi tespit etmelidir. Şu an ülkenin içinde bulunduğu problemleri o kadar iyi analiz etmeliyiz, o kadar iyi çözümler koymalıyız, o kadar iyi tedbirler almalıyız ki önümüzdeki kuşaklar bunu görsün. Gazi Mustafa Kemal bunu bizler için yaptı. Çok güzel bir meşale yaktı ve önümüze bıraktı. İnşallah o meşale sönmeden çok hızlı bir biçimde toparlayacağız. Bizim yapmamız gereken gelecekte de olabilecekleri ön görüp hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne zeval gelmeden ilelebet payidar kalacak şekilde bu ülkeyi devam ettirmek. Başları öne eğilen vatandaşlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, meslek sahiplerinin başlarının tekrar dik bir şekilde yürümek için onlara destek olmak. Mücadelemiz çok büyük. Bu mücadelede yalnız olmadığımızı görüyoruz. Gerçekten yolumuz da uzun. Allah hiç birimizin ayağına taş değirmesin. Çocuklarımızın yüzündeki gülümse eksik olmasın. Herkes üzerine düşeni yapsın. Bir şeyler söylemekten çok bir şeyler yapmak gerektiğine inanıyoruz. İnşallah bu yolda hepimiz muvaffak olacağız.”

 

 

SARI: “MECLİS SARAY REJİMİNE TESLİM EDİLDİ”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı ise ulusal egemenliğe dikkat çekerek şunları ifade etti:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102’nci yıldönümü için bir aradayız. Bugün aradan geçen 102 yılın sonunda meclisimizin itibarsızlaştığını, o gün saltanat rejimine son verilerek halkın iradesinin kurulduğu meclisin bir saray rejimine teslim edilmiş olduğu bir dönemden geçiyoruz. Ama kimsenin şüphesi olmasın ki bu dönemin de sonu gelecek, bu devranı hep birlikte bitireceğiz. Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 102’nci yılı aynı zamanda çocuklarımızın da bayramıdır. Çocuklarımızın şenlikle, coşkuyla kutlayacağı bir bayram. Aradan geçen 100 yıl o gün çocuk bayramı olarak ilan edilmesinin sebebi; Kurtuluş Savaşı mücadelesinde yaşamını yitirmiş olan babaların evlatlarına armağan edilmiştir. Şehit çocuklarımıza, öksüz çocuklarımıza, kimsesiz kalan çocuklara, bu milletin sahip çıkacağını vurgulamak üzere bu bayram Ata’mız tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Ama bu gün geldiğimiz noktada hala çocuklarımıza sahip çıkamayan iktidar var. Hala çocuklarımız ders kitaplarını, oyuncaklarını alabilmek için çalışmak zorunda kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Ne yazık ki sosyal devlet bilincini anlayamamış, iktidar ben merkezli siyaset yapmaya devam etmektedir. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları olarak; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere çizmiş olduğu aydınlık yolda yürüyen, ay-yıldızlı bayrağın altında omuz omuza gelmiş olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak çocuğumuza da, yoksulumuza da, yaşlımıza da hep birlikte sahip çıkacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. “

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
ALTERNATİF TÖRENDE ULUSAL EGEMENLİK VURGUSU
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!