Astrolog Oğuzhan Ceyhan, gökyüzündeki Mars-Uranüs karesine dikkat çekerek, 7 Haziran'dan 23 Haziran'a kadar sürebilecek yüksek sismik hareketlilik uyarısında bulundu. En yüksek risk bölgesi olarak Ege Bölgesi işaret edildi.
Ünlü astrolog Oğuzhan Ceyhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı dikkat çeken paylaşımda, gökyüzündeki sert enerjilerin özellikle Ege Denizi çevresi için ciddi bir sismik risk oluşturduğunu ifade etti. Ceyhan, Mars ile Uranüs arasındaki gergin açının etkili olduğu bu dönemde 6 büyüklüğü üzerinde depremlerin yaşanabileceğini öne sürdü.
Ege İlk Sırada, Bingöl İkincil Risk Bölgesi
Oğuzhan Ceyhan, astrolojik değerlendirmesine göre en yüksek riskli bölgenin Ege Denizi ve çevresi olduğunu belirtirken, Bingöl’ü ikincil risk bölgesi, Kütahya ve Afyon’u ise üçüncü derece potansiyel etki alanı olarak işaret etti.
Bu bölgelerde 6 büyüklüğüne yakın veya üzerinde sarsıntılar olabileceğini kaydeden Ceyhan, "7’nin üzerinde zor ama yine de temkinli olmakta fayda var" açıklamasında bulundu.
“Gökyüzü Çok Sert, Panik Değil Önlem Gerekli”
Astrolog Ceyhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Gökyüzü çok sert. Mars ve Uranüs kare açıda. En güçlü etki yarın başlıyor ve ayın 23’üne kadar devam ediyor. 6 ve üstü sarsıntılar olabilir. Ege en riskli bölge, Bingöl ikinci sırada. Kütahya ve Afyon’da da dikkatli olunmalı. Bu değerlendirmeler astrolojik verilere dayalıdır. Panik yok ama önlem şart. Sevgiler.”
Uzmanlar Ne Diyor?
Jeolojik açıdan da Ege Denizi çevresi, Girit hattı ve Kuzey Marmara Fayı gibi bölgeler uzun süredir deprem uzmanlarının yakın takibinde bulunuyor.
Bölgede son dönemde art arda yaşanan düşük ve orta şiddetli depremler, stres transferi iddialarını da gündeme getiriyor.