Denizde Fırtına Alarmı: GESTAŞ Bayramın İlk Günü Bazı Seferleri İptal Etti! (20 Mart 2026)
20 Mart 2026 Cuma günü, Ramazan Bayramı'nın ilk sabahında Güney Marmara ve Adalar hattında seyahat edecek vatandaşlara kötü haber geldi. Bölgeyi etkisi altına alan olumsuz hava şartları ve fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar yaşanıyor. GESTAŞ A.Ş., güvenlik gerekçesiyle bazı seferlerin programdan kaldırıldığını duyurdu.
Güney Marmara-Adalar Hattında İptal Edilen Seferler
GESTAŞ tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, bugün sabah saatlerinde yapılması planlanan şu seferler iptal edildi:
Avşa’dan: Saat 06.00 seferi
Marmara’dan: Saat 06.45 seferi
Balıklı’dan: Saat 07.45 seferi
Yetkililer, iptallerin tamamen meteorolojik koşullar ve yolcu güvenliği nedeniyle yapıldığını belirtti.
Erdek ve Ekinlik Hattında Güncel Durum
İptal haberlerinin yanı sıra bazı hatlarda ulaşım kontrollü olarak devam ediyor. Açıklamada, Erdek’ten saat 11.00’de kalkacak feribotun Ekinlik Adası’na uğrayarak mevcut tarifesine uygun şekilde seferine devam edeceği bildirildi.
Gökçeada ve Bozcaada Hatlarına Dikkat!
Sadece Güney Marmara değil, Kuzey Ege hattında da fırtına etkisini gösteriyor. Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında da gün boyu iptaller yaşanabileceği, yolcuların yola çıkmadan önce güncel duyuruları kontrol etmeleri gerektiği vurgulandı.





