Süper Lig’de sezona mutlak şampiyonluk hedefiyle hazırlanan Fenerbahçe, hücum hattını dünya çapında bir golcüyle takviye etmek için gaza bastı.
Sarı-lacivertli yönetim, Portekiz ekibi Benfica’nın Yunan santrforu Vangelis Pavlidis transferinde önemli aşama kaydetti.
Golcü Yıldızla Prensip Anlaşması Sağlandı
Fenerbahçe kurmayları, 27 yaşındaki Yunan golcü Vangelis Pavlidis ve temsilcileriyle yapılan yüz yüze görüşmelerde el sıkıştı. Oyuncunun sarı-lacivertli kulübün projesine onay vermesinin ardından Fenerbahçe yönetimi, Benfica ile resmi bonservis pazarlıklarını başlattı.

Benfica Kapıyı 70 Milyon Euro’dan Açtı
Portekiz’in önde gelen spor gazetelerinden Record’un manşetten aktardığı bilgilere göre transferdeki pazarlık detayları şu şekilde şekillendi:
Fenerbahçe’nin İlk Teklifi: Sarı-lacivertliler masaya 40 milyon euro tutarında bir öneri sundu ancak Portekiz kulübü bu rakamı reddetti.
Benfica’nın İstediği Rakam: Sözleşmesinde 100 milyon euro serbest kalma maddesi bulunan Pavlidis için Benfica yönetimi 70 milyon euro talep etti.
Fenerbahçe’nin Bütçe Sınırı: Sarı-lacivertli yönetimin planı, teklifi bonuslarla birlikte en fazla 50 milyon euro seviyesine çekmek.
Rui Costa’dan Pavlidis’i Tutma Hamlesi
Yunan santrforun gösterdiği üst düzey performanstan son derece memnun olan Benfica Başkanı Rui Costa’nın ise oyuncuyu takımda tutmak adına hamle yaptığı belirtildi. Portekiz basınındaki haberlerde, Rui Costa’nın Fenerbahçe’ye yeşil ışık yakan Pavlidis’i ikna edebilmek adına maaşına zam yapmayı ve ekstra prim paketi sunmayı planladığı kaydedildi.





