Eski Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’a Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan 2 Yıl 5 Ay Hapis Cezası

İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi, eski AK Parti milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında görülen davada kararını açıkladı. Kocabıyık, sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan 2 yıl 5 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kocabıyık’ın tahliyesine de karar verdi.


Dava Süreci ve Detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Kocabıyık’a sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik paylaşımları nedeniyle dava açılmıştı.

Sanık, “İftira” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. İlk duruşma SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla gerçekleştirildi.


Tahliye ve Sonuç

Mahkeme, Kocabıyık’ın yalnızca Cumhurbaşkanına hakaret suçundan ceza almasına hükmederek, tahliyesine karar verdi. Bu karar, Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırdı ve sosyal medyada yoğun olarak tartışılıyor.

Muhabir: Haber Merkezi