EuroLeague’de haftanın en çok konuşulan maçlarından biri İstanbul’da oynandı. Panathinaikos, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe Beko’yu 81-77 mağlup ederken, karşılaşmanın ardından Yunan ekibinin başantrenörü Ergin Ataman’ın açıklamaları gündeme damga vurdu.
Tecrübeli çalıştırıcı, maç sırasında tribünlerden gelen tezahüratlara sert sözlerle tepki gösterdi.
“Anneme Yönelik Tezahüratlar Yapıldı”
Karşılaşma sonrası basın mensuplarına konuşan Ergin Ataman, Fenerbahçe tribünlerinden annesine yönelik küfürlü tezahüratlar yapıldığını öne sürerek yaşananlara sert çıktı. Ataman, bu durumun kendisini derinden üzdüğünü ifade etti.
Deneyimli başantrenör açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Nedenini anlamıyorum ama 10 bin eğitimsiz Fenerbahçe taraftarı, 87 yaşındaki eğitimli anneme yönelik tezahürat yapmaya başladı. Bundan dolayı gerçekten çok üzgünüm.”
“Cevabı Sahada Verdik”
Ergin Ataman, yaşananların ardından takımının sahada karakter koyduğunu belirterek, galibiyetin kendileri adına anlamlı olduğunu vurguladı. Panathinaikos’un özellikle maçın son bölümünde savunmada sertleştiğini ve hücumda ritim yakaladığını dile getiren Ataman, şu sözlerle devam etti:
“Sonrasında oyuncularımız şutları sokmaya başladı, savunmada agresif oynadık. Gerekli cevabı sahada verdik. Bu kadar.”
Maç Sonu Açıklamalar Büyük Yankı Uyandırdı
Ataman’ın açıklamaları kısa sürede sosyal medyada ve spor kamuoyunda geniş yankı buldu. Bazı taraftarlar deneyimli koçun sözlerini sert bulurken, bazı kesimler ise tribünlerde yaşandığı iddia edilen olayların kabul edilemez olduğunu savundu.
EuroLeague’deki bu kritik karşılaşma, saha içinin yanı sıra maç sonrası açıklamalarla da uzun süre konuşulacak gibi görünüyor.




