Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili çarpıcı veriler paylaştı.
Erdoğan, 1 Haziran’dan bu yana çıkan yangınlarla ilgili 149 kişinin gözaltına alındığını, 38 şüphelinin tutuklandığını, 61 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildiğini duyurdu.
“Yeşil Vatanımızı Korumak İçin Her Türlü Tedbiri Alıyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınlarına karşı mücadelede kararlılık mesajı vererek, “Artık tehditler karşısında yeşil vatanımız olan ormanlarımızı korumak için her türlü tedbiri alıyoruz” dedi. Erdoğan, son dönemde Türkiye’nin farklı bölgelerinde peş peşe çıkan yangınların sabotaj ihtimalini de göz ardı etmediklerini belirterek güvenlik güçlerinin etkin soruşturmalar yürüttüğünü ifade etti.
“Terörsüz Türkiye Yolunda Asla Taviz Vermeyeceğiz”
Toplantıda terörle mücadeleye de değinen Erdoğan, “Terörsüz Türkiye süreci sadece Cumhur İttifakı'nın değil, milletimizin ortak hedefidir. Bu mücadele, ne kısır siyasi çekişmelere ne de farklı hesaplara kurban edilebilir. Ne millet affeder, ne tarih” dedi.
Barış Masası Yine İstanbul’da Kurulacak
Rusya-Ukrayna savaşı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, daha önce İstanbul’da başlatılan müzakere sürecine atıfta bulunarak, “Uzak olmayan bir tarihte barış masası yine Türkiye’de kurulacak, bu kanlı savaş noktalanacaktır” ifadelerini kullandı.