Balıkesir Büyükşehir Belediyesporlu güreşçi Enes Doğan, 10. Kepez Belediyesi Yağlı Güreşleri finalinde rakibi Ali Gürbüz’ü yenerek başpehlivanlık ünvanını kazandı. Başarılı sporcuyu tebrik eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Şehrimizin gururu Enes Doğan’ı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.


Antalya’nın Kepez ilçesinde 12 yıl aradan sonra düzenlenen 10. Yağlı Pehlivan Güreşleri Duacı Edip Akbayram Gençlik Parkı’nda gerçekleştirildi. Yağlı güreş sezonunun açılışının da gerçekleştirildiği Kepez’de Yağlı Güreş Birliği Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, müsabakaları tribünden takip etti. Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlayan pehlivanların kıran kırana mücadelesine sahne olan güreşlerin finalinde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’un güreşçisi Enes Doğan rakibi Ali Gürbüz’ü yenerek başpehlivanlık ünvanının sahibi oldu. Yusuf Can Zeybek, Ali Gürbüz, Recep Kara, Orhan Okullu ve İsmail Balaban gibi birçok başpehlivanın ter döktüğü Kepez Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin şampiyonu Enes Doğan’a altın kemeri Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz takdim etti.


AHMET AKIN “BALIKESİR’İMİZİN GURURU ENES DOĞAN’I YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Balıkesir’i ata sporu yağlı güreşlerde zirveye taşıyan ve geçtiğimiz günlerde güven tazeleyerek yeniden Yağlı Güreş Birliği Başkanı seçilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, başarılarıyla dualı çayırlarda Balıkesir’in adını gururla taşıyan Enes Doğan’ı tebrik etti. Kepez 10. Yağlı Güreşleri’nde sezon açılışını büyük bir coşkuyla gerçekleştiren Başkan Akın, “Ata sporumuz yağlı güreşin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için emek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dualı çayırın bereketini, birlik ve kardeşliğimizin gücünü hep birlikte yaşatıyoruz. Bu önemli günde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’umuzun gururu, güreşçimiz Enes Doğan’ı sergilediği üstün performans ve şampiyonluktan dolayı yürekten kutluyorum. Cihan Pehlivanımız Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın torunları olarak er meydanlarında Balıkesir’imizin ismini zirveye taşımak için desteklerimizi sürdüreceğiz. Hep birlikte ata sporumuzu çok daha yukarılara taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.


A9659D43 572D 43Cc 8063 7B68Eea6Ca430C1C9B29 8958 45F2 Ba4F A09Fdd7Cf82BEb1A82B5 9398 4E4A 809A 433A8B10Aea92A67524E Bc83 49E0 A12A 2Cff67C9239FF22Dbcfd 3294 4023 A1Ae 45A33F0925C1

Muhabir: Haber Merkezi