Son günlerde sosyal medyada ve televizyon ekranlarında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen akademisyen ve TV yorumcusu Emrah Gülsunar’ın hayatı, kariyeri ve son olarak yaşanan tutuklanma süreci kamuoyunun dikkatini çekti.


Emrah Gülsunar, 1987 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Eğitim hayatına Bursa Işıklar Askeri Lisesi’nde başladı ve 2005 yılında mezun oldu.
Üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisat Bölümü'nde tamamlayan Gülsunar, 2011 yılında mezuniyetinin ardından akademik kariyerine siyaset bilimi alanında yön verdi.

2025 09 08 Emrah Gulsunar Instagram


Aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yüksek lisans eğitimine başlayan Gülsunar, 2014 yılında mezun oldu.
2012 yılından bu yana TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapıyor.


🧠 ÇALIŞMA ALANLARI VE AKADEMİK YAKLAŞIMI

Gülsunar, tarih, sosyoloji ve siyaset bilimi disiplinlerini bir araya getiren disiplinlerarası çalışmalar yürütüyor.
ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde doktora çalışmalarını sürdüren akademisyen, metodolojik ve kuramsal tartışmalarla yakından ilgileniyor.

Akademik çalışmalarının yanı sıra, çeşitli derleme kitaplarda makaleleri yayımlandı ve dergi ile dijital platformlarda güncel siyasal gelişmelere ilişkin yorumları yer aldı.

G04 Pw4L X Y A Af V Az


⚖️ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI VE TUTUKLAMA SÜRECİ

Emrah Gülsunar, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden paylaştığı bir anket nedeniyle gözaltına alındı ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Söz konusu ankette Gülsunar, “Diktatöryal bir yönetimi devirebilmek için yardım istemek meşru mudur?” sorusunu yöneltti.

Bu paylaşım bazı çevrelerde tepkilere yol açtı ve akademisyen hakkında soruşturma başlatıldı.
Tepkiler üzerine Gülsunar, yaptığı paylaşımın Türkiye ile ilgili olmadığını, Venezuela’daki siyasi gelişmeler ve Nobel ödülü tartışmaları çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.


🗣️ GÜLSUNAR’DAN AÇIKLAMA

Gülsunar, tutuklanmadan önce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bunu zaten paylaşımın altına yazmıştım ama kötü niyetli troller konuyu çarpıttı. Ben bu anketi Nobel ödülü tartışmaları ve Venezuela bağlamında paylaştım, Türkiye ile ilgisi yok. Tweet nesnel bir soruydu, kişisel görüşümü yansıtmıyor.”

Muhabir: Haber Merkezi