Branş Dağılımı ve Kontenjanlar 2024 açıklandı mı? Öğretmen ataması ne zaman?

Öğretmen ataması bekleyenler son dakika gelişmeleri takip ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 yılında alınabilecek en yüksek düzeyde öğretmen ataması yapacaklarını belirtmişti. 2023 yılı KPSS puanı ile gerçekleşmesi beklenen öğretmen ataması branş dağılımı açıklandı mı?

Branş Dağılımı ve Kontenjanlar 2024 açıklandı mı? Öğretmen ataması ne zaman?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılacak öğretmen ataması takvimi bekleniyor.

Farklı branşlarda ve olabildiğince en fazla sayıda kontenjan oluşturulacak 2024 yılı öğretmen ataması için gözler Kabine Toplantısında! Peki, yeni öğretmen ataması ne zaman?

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN OLACAK?
Öğretmen ataması için Yusuf Tekin, Kabine Toplantısı’nı işaret etmişti. Bakan Tekin, Kabine Toplantısı’nda gündeme gelmesini beklediklerini belirtti. Sonrasında atamaya dair detaylar netleşiyor olacak.

ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI VE KONTENJANLAR BELLİ OLDU MU?
2024 yılı öğretmen ataması detayları henüz netleşmedi. Konu hakkında Bakan Yusuf Tekin şu ifadelere yer vermişti: “Ama 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız.”

“Şuna güvensin arkadaşlarımız, biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’mız da Hazine ve Maliye Bakanı’mız da en yüksek rakamı vereceklerini de deklare ettiler zaten. Ama onun bütçe planının bir gözükmesi, ortaya çıkması lazım.” ifadelerini kullanmıştı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Branş Dağılımı ve Kontenjanlar 2024 açıklandı mı? Öğretmen ataması ne zaman?
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!