Edremit Belediyesi, eğitim ve öğretime yönelik desteklerini sürdürüyor. 17. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda RC Sabit Kanat Uçak kategorisinde dünya ikinciliği kazanan Edremit İmam Hatip Lisesi öğrencileri, belediye tarafından ödüllendirildi.
Edremit İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törende, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş tarafından öğrencilere optik diyot lazer kesim makinesi ve üç boyutlu yazıcı hediye edildi. Törene Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Esmen, Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Başkan Ertaş, başarılı öğrenciler Nilsu Kars, Zeynep Reyya Girgin ve Fatma Zehra Girgin’i tebrik ederek, “Gençlerimizin bilim, teknoloji ve üretim alanlarında elde ettikleri bu tür başarılar bizlere umut veriyor. Edremit Belediyesi olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı sağlayacak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Eğitim bizim için öncelikli bir alandır” dedi.
Ertaş, öğrencilerin yarışmalara daha iyi hazırlanabilmeleri için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde teknolojik imkanların artırılacağını da sözlerine ekledi.








