Balıkesir’in Edremit ilçesinde okullarda görevlendirilmek üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okul bahçe görevlisi alımı yapılacak. Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından duyurulan program için başvurular 26 Ağustos’ta başladı. Adayların başvurularını tamamlamak için 30 Ağustos 2026’ya kadar süresi bulunuyor.

Edremit’te yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde okullarda görevlendirilecek personellere yönelik TYP başvuru süreci başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR kapsamında gerçekleştirilecek programda okul bahçe görevlileri istihdam edilecek.


Başvurular 30 Ağustos’ta Sona Erecek

Yayımlanan duyuruya göre başvurular 26-30 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Böylece programa katılmak isteyen adaylara başvurularını tamamlamaları için sınırlı bir süre tanınmış olacak.

Duyuruda kaç kişinin istihdam edileceğine ilişkin bir kontenjan bilgisi ise paylaşılmadı.

TYP Başvurusu Nasıl Yapılır?

Edremit’teki okul bahçe görevlisi TYP programına katılmak isteyen vatandaşlar için üç farklı başvuru yöntemi açıklandı.


Başvurular;

  • Edremit İŞKUR Müdürlüğüne şahsen,
  • e-Devlet üzerinden,
  • ALO 170 telefon hattından

gerçekleştirilebilecek.

Başvuru şartları ve programa ilişkin diğer ayrıntıları öğrenmek isteyenlerin İŞKUR Müdürlüğü ile iletişime geçebileceği belirtildi.

Muhabir: Kevser Yoldaş