Muhabir: Politika Gazetesi
DAĞCILAR ZİRVEDE 'YASTAYIZ' PANKARTI AÇTI
Tunceli'de bir grup dağcı, meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar anısına tırmanış gerçekleştirdi. Dağcılar zirvede “Yastayız” pankartı açtı.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremde on binlerce insan hayatını kaybetti. Tunceli’de 4 profesyonel dağcı, depremde hayatını kaybedenler anısına Pülümür ilçesinde bulunan 3 bin 280 rakımlı Bağır Paşa Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi. İlçeye bağlı Kırklar köyünden tırmanışa geçen dağcılar, zorlu bir yolculuğun ardından zirve yaptı. Zirvede “Yastayız” pankartı açan dağcılar, bir süre dinlendikten sonra inişe geçerek parkuru tamamladı.
Tırmanışa ilişkin bilgi veren Zirve Dağcılık Tunceli Temsilcisi İskender Doğan, Kahramanmaraş merkezli depremde kaybedilen insanların tüm Türkiye’ye yasa boğduğunu belirterek, “Bizler de yaşanan bu depremlerden ötürü çok derin bir üzüntü yaşadık. Arkadaşlarımızla birlikte kaybettiğimiz canların anısına böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Hepimizin temennisi ülkemizin bir daha böylesi felaketlere uğramaması” dedi.
Yorumlar
Trend Haberler

20 Ağustos Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı! İşte Kazanan Numaralar:

20 Ağustos Şans Topu Sonuçları Açıklandı! İşte Kazanan Numaralar:

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Dev Transfer Çalımı! Yves Bissouma'ya Galatasaray'da Talip!

ASKİ Duyurdu! Ankara'da Su Kesintisi! 9 Mahallede Geceye Kadar Sular Yok!

Fenerbahçe ile Benfica Arasında Kerem Aktürkoğlu Restleşmesi! Beşiktaş Kerem için Yeniden Devreye Giriyor!

Kerem Aktürkoğlu Hakkında Son Dakika Gelişmesi! Fenerbahçe Maçında Oynayacak mı? Lage Açıkladı!