CUMHURİYET Halk Partisi Balıkesir İl Örgütü’nün bayramlaşma programına katılım yoğun oldu. Atatürk Parkı’ndaki bayramlaşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Milletvekili Ensar Aytekin, ilçelerdeki CHP’li Belediye Başkanları, meclis üyeleri, ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları ile çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşma programının ev sahipliğini yapan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, partililerin bayramını kutladı; 24 Temmuz’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek mitinge katılım çağrısı yaptı.
“ZORLU BİR SEÇİM MARATONUNA GİRECEĞİZ” CHP İl Başkanı Sarı şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarıyla bugün bayramlaşma için toplandık. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yüz yıllık bir mücadelenin önderiyiz, Türkiye’nin tek umudu olan kadroları içinde barındıran kıymetli bir partiyiz. Bu güzel aile ile bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Önümüzde zor bir dönem bizi bekliyor. Bunca yıldan beri AK Parti’nin ülkemizde yarattığı tahribatın ve yıkımın sonucunda oluşan krizi bu kadrolar çözecek. Ağır yükün farkında ve sorumluluğundayız. Millet ittifakı ortaklarımızla beraber zorlu bir seçim maratonuna gireceğiz. Kuva-yı Milliye kentinde, Balıkesir’de 24 Temmuz’da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geliyor. Balıkesir’den umudu örgütleyeceğiz.”
“ANKETLERDE AK PARTİ’NİN ÖNÜNE GEÇTİK” Bayramlaşma programında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise, “tüm kadrolarımızla el ele vererek iktidarın ışığını yakacağız” dedi. Akın şöyle konuştu: Büyük bir mücadele içindeyiz. Bu bayram bir sonraki bayramda çok daha güzel günleri birlikte yaşayacağız, Çok az kaldı. Birlik beraberlik içinde, belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla el ele verip iktidarın ışığını yakacağız. Evlatlarımızın geleceğini teminat altına alacağız. Hastanelerde doktorlar öldürülmeyecek, birisi çıkıp burayı terk edin demeyecek, bizim cumhurbaşkanımız hiç kimseyi ayırmayan, hakkı hukuku adaleti savunan cumhurbaşkanı olacak. Onu da millet ittifakıyla birlikte Çankaya köşküne oturtacağız. Çok uzun yıllar mücadele ettik, şimdi ucuna geldik. Tünelin ucundaki ışık güneş gibi gözüküyor. 24 Temmuz’da liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir’e geliyor, Balıkesir hazır diyeceğiz. Birliği beraberliği burada anlatmak zorundayız. Belediye başkanlarımıza büyük görev düşüyor. Önümüzdeki seçimlerde birlik içinde olacağız, yek olacağız. Çalışmalarımız güzel gidiyor. Anketler yapılıyor, şu anda Türkiye’de AK Parti’nin önüne geçmiş durumdayız. Hodri meydan, AK Parti iktidarına sesleniyorum, getirin sandığı kimin birinci olduğunu birlikte gösterelim. Çiftçi perişan durumda. Hayvan Pazarı’ndaydım, vatandaş hayvancılığı bırakıyor., Süt hayvanları mezbahaya gidiyor. Ayıptır yazıktır. Maliyetler almış başını gitmiş, Tarım Bakanı konuşuyor, gelsinler burada hayvancılık yapsınlar görelim. Konuşmak yerine icraat yapacak olan kadrolar hazır. Millet ittifakı olarak birlik içindeyiz. Altılı masada kenetlendik. Bu işin sonunu getireceğiz. Cumhurbaşkanımızı seçip Çankaya köşküne göndereceğiz. Hesap veren kadrolarla ülke nasıl yönetilir göstereceğiz.”
“YERELDE İKTİDARIZ, GENELDE DE İKTİDAR OLACAĞIZ” CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin de bayramlaşma programında 2023 seçimlerine dikkat çekti. Aytekin şunları söyledi: “Genel başkanımız, milletvekillerimiz, örgütlerimiz seferberlik halinde çalışıyor. Birkaç yakınma var sahada, hala seçmenlerden, üyelerden bir takım kaygılar duyuyoruz. Sandığa sahip çıkabilecek miyiz diyorlar. Hiç kuşkunuz olmasın, örgütümüzün ve milletimizin zerre kuşkusu olmasın. Sandığa her zamankinden daha güçlü şekilde sahip çıkacağız. Bir başka kaygı, seçim günü ne olacak? Bugünden şunu söyleyebiliriz, biz aslında fiilen muhalefet partisi değiliz, biz bu ülkede yapılan son seçimleri kazanan yerelin iktidarıyız. Yereli kazandık, sıra genelde. Genel seçimi de kazanacağız. 2023 hedefi koyanlara, 2023’ün ne olduğunu CHP olarak göstereceğiz. Türkiye’de halk mutsuz, millet gittikçe yoksullaşıyor. Yeni bir Türkiye’yi yeniden 1923’de kuranlara olan borcumuzu ödeyerek demokratik adaletli bir düzeni hep birlikte kuracağız.”
Atatürk Parkı’ndaki bayramlaşmada daha sonra sırasıyla İlçe Belediye Başkanları da sırayla partililere seslendi, bayramlarını kutladı. Yapılan ikramların ardından bayramlaşma programı sona erdi.














Muhabir: Politika Gazetesi