CHP'de, İstanbul İl Başkanlığı'na atanan kayyum kararıyla başlayan kriz giderek derinleşiyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasıyla mahkeme kararı netleşirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bu duruma tepkisi sert oldu.

Özel, parti içi gerilimi tırmandıran bu gelişme üzerine flaş bir kararla tüm il başkanlarını acil olarak İstanbul'a çağırdı.


Gürsel Tekin Öncülüğündeki Kayyum Heyeti Görevde

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla, CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde seçilen Özgür Çelik ve yönetimi "ihtiyati tedbir" kararıyla görevden uzaklaştırıldı. Yerine ise Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap'tan oluşan beş kişilik bir kayyum heyeti atandı. Bu geçici kurul, İl Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu ve İl Disiplin Kurulu'nun tüm yetkilerini kullanmak üzere görevlendirildi.


Özgür Özel'den Keskin Tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kararın ardından yaptığı açıklamada, kayyum heyetinin başına getirilen Gürsel Tekin'in partiden ihraç edildiğini duyurdu. Özel, sert bir dille "CHP'lilerin seçmediği hiç kimse CHP'nin binasına giremez" diyerek partinin bu karara karşı direneceğinin sinyalini verdi. Özel'in tüm il başkanlarını İstanbul'a çağırması, bu karara karşı ortak bir tavır sergileme ve parti içinde bir güç birliği oluşturma hamlesi olarak yorumlanıyor.


Yaşanan bu gelişmeler, CHP'nin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceği konusunda merak uyandırırken, kayyum krizinin siyasi gündemdeki yansımaları yakından takip ediliyor.

Muhabir: Haber Merkezi