İstanbul D-100’de Gece Ulaşımına Engel! Büyükçekmece’de Yol 8 Saat Kapanacak, Sürücüler Alternatif Güzergâha Yönlendirilecek
İstanbul trafiğinde gece saatlerinde yolculuk yapacak sürücüleri ilgilendiren yeni bir düzenleme duyuruldu. Büyükçekmece’de D-100 kara yolunun Işık Sitesi Durağı çevresindeki bölümü, devam eden yaya üst geçidi çalışmaları nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatılacak. Kapatma işlemi Ankara ve Edirne istikametlerini kapsayacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Yönetim Merkezi (UYM) tarafından yapılan açıklamaya göre, mevcut yaya üst geçidinin sökülmesi planlanıyor. Çalışmalar nedeniyle bölgede gece boyunca trafik düzenlemesine gidilecek.
Büyükçekmece D-100 kara yolu saat kaçta kapanacak?
D-100 kara yolunun Büyükçekmece ilçesindeki Işık Sitesi Durağı'nın bulunduğu bölüm, 19 Ekim Pazartesi günü saat 22.00'den 20 Ekim Salı günü saat 06.00'ya kadar Ankara ve Edirne istikametlerinde ulaşıma kapatılacak.
Yaklaşık 8 saat sürmesi planlanan uygulama, yaya üst geçidinin söküm çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek. Bu saatlerde bölgeden geçecek sürücülerin yolculuklarını planlarken geçici trafik düzenlemesini dikkate almaları gerekiyor.
Trafik hangi güzergâhlardan sağlanacak?
İBB Ulaşım Yönetim Merkezi'nin açıklamasına göre, çalışma süresince trafik akışı İstanbul ve Silivri caddeleri üzerinden kontrollü olarak sağlanacak.
D-100 kara yolunu kullanacak sürücülerin trafik işaret ve yönlendirmelerini takip etmeleri, mümkünse alternatif güzergâhları değerlendirmeleri öneriliyor. Özellikle gece saatlerinde Büyükçekmece ve çevresinde seyahat edeceklerin yola çıkmadan önce güzergâhlarını kontrol etmeleri önem taşıyor.
Çalışmanın nedeni ne?
Bölgede devam eden Işık Sitesi Durağı Yaya Üst Geçidi inşaatı kapsamında mevcut yaya üst geçidinin sökülmesi planlanıyor. Yolun belirli saatlerde kapatılması da bu çalışma nedeniyle uygulanacak.
Sürücüler için önemli hatırlatma: D-100 kara yolunun belirtilen bölümünde 22.00-06.00 saatleri arasında Ankara ve Edirne yönlerinde geçici kapatma uygulanacak. Trafik, çalışma süresince İstanbul ve Silivri caddeleri üzerinden kontrollü şekilde yönlendirilecek.





