Bursa Orman Yangını 4. Gününde! Alevler Yerleşim Yerlerine Yaklaştı – Son Durum ve Gelişmeler

Bursa’nın ormanlarında alarm verildi!

Orhaneli ve Harmancık ilçeleri arasındaki geniş ormanlık alanda 26 Temmuz’da başlayan yangın, 3. gününde ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, yerleşim alanlarına kadar yaklaştı.

Yangının çıkış noktası olan Orhaneli ilçesine bağlı Yakuplar Mahallesi’nden başlayan alevler, Harmancık ilçesine bağlı Çakmak Mahallesi'ne kadar ilerledi. Bölgedeki yangın, zaman zaman rüzgarın etkisiyle yeniden büyürken, yoğun duman ve yükselen alevler ekipleri zorluyor.

A A 20250728 38691036 38691029 B U R S A N I N O R H A N E L I H A R M A N C I K H A T T I N D A K I O R M A N Y A N G I N I N A M U D A H A L E S U R U Y O R

Ekipler Zamanla Yarışıyor

Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ekipleri ve gönüllü vatandaşlar yangına müdahalede bulunuyor. Yangının ilerlemesini durdurmak amacıyla traktörlere bağlanan su tankerleriyle köylüler de söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Yangının en riskli olduğu bölgelerden biri olan Çakmak Mahallesi, daha önce tedbir amacıyla tahliye edilmişti. Ekiplerin yoğun çabasıyla alevlerin bu noktaya ulaşması şu an için engellendi.

A A 20250728 38691036 38691027 B U R S A N I N O R H A N E L I H A R M A N C I K H A T T I N D A K I O R M A N Y A N G I N I N A M U D A H A L E S U R U Y O R

Ulaşım Yeniden Açıldı

Yangın nedeniyle geçici olarak ulaşıma kapatılan Orhaneli-Harmancık kara yolu, alevlerin kontrol altına alınmasıyla birlikte yeniden trafiğe açıldı. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Tahliye Edilen Köyler

Yangının tehdit ettiği bölgeler arasında şu mahalleler yer alıyor:

Harmancık: Dutluca, Ilıcaksu, Çamoğlu, Çatalsöğüt, Çakmak, Orhaneli: Yakuplar, Büyükorhan: Gedikler Mahallesi

Tahliyeler, olası can kayıplarının önüne geçmek amacıyla tedbiren gerçekleştirildi.

Gözaltına Alınan Şüpheli Tutuklandı

Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, olayla ilgili gözaltına alınan bir kişi, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Soruşturma sürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı