SON DAKİKA | Bilecik Pazaryeri'nde Okullara Kar Engeli! 29 Aralık Pazartesi Okullar Tatil mi?

Bilecik'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuklar, ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bilecik Pazaryeri Kaymakamlığı, öğrenci güvenliğini korumak ve ulaşım risklerini minimize etmek amacıyla 29 Aralık 2025 Pazartesi günü için flaş bir karar aldı.


Pazaryeri’nde Taşımalı Eğitime 1 Gün Ara!

Kaymakamlıktan yapılan resmi duyuruya göre; olumsuz hava şartları ve yollarda oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Kararın Detayları:

Tatil Olan Kapsam: Sadece köylerden ilçe merkezine taşımalı sistemle gelen öğrenciler.

Tarih: 29 Aralık Pazartesi.

Kapsam Dışı: İlçe merkezinde ikamet eden ve taşımalı olmayan öğrenciler için eğitim normal seyrinde devam edecek.


Kaymakamlıktan Güvenlik Uyarısı

Pazaryeri İlçe Kaymakamlığı, kararın tamamen önleyici tedbir amaçlı alındığını vurguladı. Özellikle köy yollarında sabah saatlerinde görülecek olan şiddetli buzlanmanın servis araçları için risk oluşturabileceği belirtildi. İlçe merkezindeki okullarda eğitim devam ederken, velilerin ve öğrencilerin sadece resmi makamlardan gelen açıklamaları dikkate alması istendi.

Muhabir: Haber Merkezi