Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi, Gazi Bulvarı ve Balıkesir’i, İvrindi, Havran, Burhaniye, Ayvalık ve Edremit’e bağlayan yolda değişiklikler gerçekleştirdi. Trafiğin akışını hızlandırmak için bazı yerlerdeki trafik ışıkları kaldırıldı, yerine döner kavşaklar yapıldı. Çay deresi üzerinde yeni köprü inşa edildi. Bu köprülerden biri iki otomobilin rahatça karşılıklı birbirlerini rahatça geçebilecek büyüklükteydi. Ancak bu köprüyü şu anda yalnız yayalar kullanabiliyor. Çay Deresi’nin Oruçgazi Mahallesi’nde kalan bölümünde otomobillerin köprüye bağlantısı yok. Karesi Mahallesi’nde kalan bölümde ise kaldırım var ve hiçbir otomobilin bu köprüyü aşması mümkün değil. Bu köprü araçlar için yapılmadıysa neden bu kadar büyük. Yayalar için yapıldıysa bu kadar büyük yapılmasına gerek var mıydı? Eğer araçların kullanımına açılacaksa, neden geciktiriliyor. Karayolları izin vermiyorsa bu köprü neden bu kadar büyük yapıldı ve hala trafiğin işlemesine açılmadı?

Köprüde yapılan yaya kaldırımı görme engelliler için adeta bir tuzak gibi. Burayı kullanan bir görme engelli vatandaş buradan düşerse sorumluluğu hangi kurum veya kuruluş üstlenecek? Diğer başka soru ise şu; Eğer burası araç trafiğine açıksa bu yola kaldırım neden yapıldı?

Semt sakinleri, “Köprü araçlar için yapılmadıysa buraya kameriye koysunlar vatandaşlar oturup dinlensin, çevreyi izlesin, eğer otomobiller için yapıldıysa niye bağlantı yolları kapalı?” diye soruyor. Bu konuda, yetkili, ilgili kim ve hangi kuruluş varsa yöneticilerinden yanıt bekliyor.






