Beyaz Saray'dan "Kürt Gruplar" Yalanlaması: "Haberler Tamamen Yanlıştır"
Ortadoğu'da 28 Şubat’ta başlayan askeri hareketlilik devam ederken, ABD yönetiminin İran'daki rejimi devirmek için Kürt muhalifleri silahlandıracağı iddialarına Beyaz Saray'dan sert bir yanıt geldi. Sözcü Karoline Leavitt, Başkan Trump'ın böyle bir plana onay vermediğini belirterek haberleri "spekülasyon" olarak nitelendirdi.
Leavitt: "Görüşmeler Var Ama Silahlandırma Onayı Yok"
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın brifinginde Wall Street Journal ve CNN gibi dev medya kuruluşlarının iddialarına açıklık getirdi:
-
Temaslar Doğrulandı: Leavitt, Başkan Trump’ın bölgedeki Kürt liderlerle ve müttefiklerle kuzey Irak’taki üslerin güvenliği konusunda görüştüğünü teyit etti.
-
Silahlandırma Planı Reddedildi: "Başkan'ın bir halk ayaklanması çıkarmak için Kürt güçlerini silahlandırma planına onay verdiği iddiaları tamamen yanlıştır. Bu haberler bu şekilde yazılmamalıdır" ifadesini kullandı.
-
Diplomasi Kapısı: Sözcü, askeri seçeneklerin masada olduğunu ancak diplomasinin halen "ilk seçenek" olarak kalmaya devam ettiğini savundu.
Amerikan Medyası Ne İddia Etmişti?
Beyaz Saray’ın bu çıkışı, ABD basınında yer alan çarpıcı raporların ardından geldi:
-
WSJ İddiası: Gazete, Trump’ın İran içindeki silahlı grupları "ABD’nin kara gücü" olarak kullanmaya açık olduğunu ileri sürmüştü.
-
CNN ve CIA Bağlantısı: CNN, CIA’in İran’daki muhalif Kürtleri silahlandırarak bir halk ayaklanması başlatmak için aktif görüşmeler yürüttüğünü iddia etmişti.
Epic Fury Operasyonunda Son Durum
Bölgedeki çatışmaların bilançosu ise her geçen saat ağırlaşıyor. 28 Şubat'ta başlayan saldırılardan bu yana:
-
Hamaney’in Ölümü: İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hayatını kaybettiği operasyon sonrası İran'da kaos hakim.
-
Can Kaybı: İran Kızılayı, saldırılarda şu ana kadar 787 kişinin yaşamını yitirdiğini teyit etti.
-
İran'ın Yanıtı: Tahran yönetimi; Katar, BAE ve Bahreyn’deki ABD üslerini hedef almaya devam ediyor.





