Balıkesirspor Başkanı Mert Alper Acar ve yönetim kurulu üyeleri, Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti.
Görüşmede, Balıkesir’in spor vizyonuna katkı sağlayacak akademik ve sportif iş birliği modelleri değerlendirildi.

Spor ve Eğitim Bütünleşecek
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt’un da hazır bulunduğu görüşmede, üniversite ile Balıkesirspor arasındaki bağın güçlendirilmesi hedefleniyor. Ziyarette öne çıkan başlıklar şunlar oldu:
-
Akademik Destek: Sporun eğitimle bütünleştirilmesi ve üniversitenin spor bilimleri alanındaki birikiminin kulübe aktarılması.
-
Şehrin Marka Değeri: Balıkesirspor’un sürdürülebilir başarı hedefleri ve gelecek vizyonu üzerinde duruldu.
-
Nev Sağlık Grubu Balıkesirspor: Şehrin önemli paydaşlarının sürece dahil edilerek, sosyal ve sportif projelerin geliştirilmesi.
Rektör Oğurlu: "Başarı Şehrimizin Ortak Gururu"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üniversite-şehir iş birliğinin Balıkesir için kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Oğurlu, "Balıkesirspor, şehrimizin en önemli marka değerlerinden biridir. Kulübümüzün elde ettiği her başarı şehrimizin ortak gururudur. Üniversite olarak, sporun ve şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak her türlü projeye desteğimiz sürecek" ifadelerini kullandı.
Geleceğe Yönelik İyi Niyet Mesajları
Ziyaret, Balıkesirspor’un gelecek sezon hedefleri ve üniversite ile yürütülebilecek ortak etkinliklerin planlanmasıyla sona erdi. İki kurum arasındaki iletişimin, ilerleyen süreçte somut projelerle desteklenmesi planlanıyor.





