20 İlçede Eş Zamanlı Gıda Güvenliği Denetimleri Yapılıyor
Balıkesir genelinde gıda güvenliği ve sağlıklı üretim bilincini artırmak amacıyla başlatılan “Farkındalık Denetimleri Seferberliği” kapsamında Tarım ve Orman ekipleri sahaya indi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün’ün talimatıyla, İlçe Müdürü Erdinç Çavuşoğlu ve Gıda Denetim ekipleri üç gün boyunca 20 ilçede eş zamanlı denetim gerçekleştiriyor.
20 İlçede Eş Zamanlı Denetim Seferberliği
Balıkesir genelinde yürütülen denetimlerde amaç; güvenli üretimi yaygınlaştırmak, tüketici bilincini artırmak ve gıda işletmelerinde farkındalık oluşturmak.
Müdürlük ekipleri, il genelindeki market, kasap, balıkçı, süt ürünleri işletmeleri ve restoranlarda hijyen, etiketleme ve gıda güvenliği kurallarına uygunluk kontrolleri yapıyor.
Sağlıklı Gıda, Bilinçli Tüketici
Denetimlerde vatandaşlara da bilgilendirme broşürleri dağıtılarak, “Sağlıklı gıda herkesin hakkı” mesajı vurgulanıyor.
Müdürlük yetkilileri, gıda üretiminde hijyen zincirinin her halkasında farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekiyor.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu tür saha denetimlerinin yıl boyunca devam edeceğini ve farkındalığın kalıcı hale getirilmesinin hedeflendiğini belirtti.
Marmara İlçesi Denetimlerde Öne Çıktı
“Farkındalık Denetimleri Seferberliği” kapsamında Marmara İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de aktif olarak sahada yer aldı.
Balıkesir genelinde yürütülen bu seferberlik, 81 ilde eş zamanlı denetim çalışmalarıyla uyumlu şekilde devam ediyor.








