Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentin deprem tehlikesine karşı toplumsal farkındalığı artırmak ve afet hazırlık süreçlerini bilimsel esaslarla masaya yatırmak amacıyla önemli bir organizasyona imza atıyor.

“Sındırgı’dan Ders Almak: Balıkesir’in Canlı Fayları ve Deprem Gerçeği” başlıklı panelde, alanında uzman akademisyenler ve bilim insanları Balıkesirlilerle bir araya gelecek.


Deprem Gerçeği Ve Aktif Faylar Masaya Yatırılacak

Etkinlik kapsamında Balıkesir kent genelindeki aktif diri faylar, zemin yapısı, sıvılaşma riskleri ile olası afet anı ve sonrasındaki dirençlilik stratejileri tüm hatlarıyla değerlendirilecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çağrıda, depremlerin önlenemeyeceği ancak bilimsel veriler ve doğru hazırlıklarla risklerin minimuma indirilebileceği vurgulanarak tüm vatandaşlar panele davet edildi.

768372625 3595008253987085 1267220591927889202 N


Uzman İsimler Konuşmacı Olarak Katılacak

Salih Tozan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek panelde, deprem bilimi ve mühendislik alanında öne çıkan şu uzman isimler sunum yapacak:

  • Doç. Dr. Şule Gürboğa (İstanbul Teknik Üniversitesi, Maden Fakültesi)
  • Dr. Öğr. Üyesi Zafer Akpınar (Balıkesir Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi)
  • Dr. Adil Tarancıoğlu (TÜBİTAK MAM)
  • Dr. Aylin Karaaslan (TÜBİTAK MAM)

Panel Tarihi Ve Yeri

  • Tarih: 10 Ağustos 2026 Pazartesi
  • Saat: 13.30
  • Yer: Salih Tozan Kültür Merkezi / Balıkesir

Muhabir: Sibel Çobanoğlu