Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın girişimleriyle uluslararası boyuta taşınan ve dünyanın dört bir yanından çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşecek olan Uluslararası 7. Balıkesir Aromaterapi Festivali, “Tat, Bereket, Hafıza” temasıyla aromaterapi meraklılarını toprağın bereketini keşfetmeye davet ediyor.


Balıkesir, bereketli toprakları ve zengin bitki örtüsüyle Uluslararası 7. Balıkesir Aromaterapi Festivali’nde dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen bilim insanları, araştırmacılar ve sektör profesyonellerini buluşturuyor. 2-3-4-5 Temmuz tarihlerinde BAÇEM Burhaniye Yerleşkesi ve Burhaniye Ören Festival Alanı’nda gerçekleşecek olan festival, vatandaşları aromaterapinin şifalı dünyasını keşfetmeye davet ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın tarafından uluslararası boyuta taşınan ve şehrin turizm potansiyelini dünyaya duyuran festivalde, davetliler kadim bilgilerle modern bilimin ışığında şifa dolu bir yolculuğa çıkacak. Aromaterapi, tıbbi ve aromatik bitkiler, fonksiyonel gıdalar, sağlıklı yaşam ve kültürel mirası çeşitli etkinliklerle bir araya getirecek olan festivalde, 26 farklı ilden 176 stant katılımı olacak. Festivalle ilgili program detaylarına https://cmsapi.balikesir.bel.tr/Media/ProgramAkisi/2026AromaterapiFestivaliProgramAkisi.pdf linki üzerinden ulaşılabilecek.


DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN YOĞUN KATILIM

Uluslararası 7. Balıkesir Aromaterapi Festivali süresince Birleşik Krallık, İrlanda, Amerika (New Jersey), Belçika ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ülkelerinden 6 konuşmacı davetlilerle buluşacak. Türkiye genelinden gelen 31 konuşmacı ise seminer ve 41 atölyede yer alacak. KKTC’den 2 olmak üzere toplamda 18 farklı üniversiteden uzmanların yer alacağı festivalde 26 farklı ilden 176 stant katılımı olacak. Bilimsel seminerler, uygulamalı atölyeler, hasat etkinlikleri, konserler, kültürel programlar ve uluslararası katılımcıların yer alacağı festival, Balıkesir’in aromaterapi ve tıbbi aromatik bitkiler alanındaki öncü konumunu dünyaya duyuracak.


FESTİVAL “TAT, BEREKET, HAFIZA” TEMASIYLA BAŞLIYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) festivalin ilk günü Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Gülnaz Çelikyurt Uzuner ile Festival Koordinatörü ve BAÇEM Şube Müdürü Nazım Tanrıkulu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Seminer programlarında panelistler; Dr. Öğr. Üyesi Salih Tuncay, Doç. Dr. Esra Yalazı, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Sevim Tatar, Sedat Arslan, Ecz. Feyza Tevrüz, Dr. Sally Moorcroft ve Uzm. Ecz. Sevil Ağalar Altınel düzenlenen seminerlerle aromaterapinin şifalı dünyasına ışık tutacak. Seminer ve atölyelere katılmak isteyen vatandaşlar, festival süresince her gün BAÇEM’de düzenlenecek olan atölye ve seminer programlarında yer almak için kontenjanlar dâhilinde kayıt masalarına giderek başvuru yapabilecekler.


GÖRKEMLİ KORTEJ FESTİVALE RENK KATACAK

Uluslararası 7. Balıkesir Aromaterapi Festivali’nin ilk gününde BAÇEM’deki atölyelerde eğitmenler; Esin Yıldırım, Sibel Önbaş, Hazel Aymaz, Demet Gökden ve Bengü Bektaş tarafından “Aromaterapi Kolyenizi Tasarlayıp Kendi Doğal Kokunuzu Oluşturun”, “Bitkilerin Şifası ile Sağlıklı Şerbetler Yapımı Atölyesi”, “Zamanın İzleri: Parşömen Üzerinde Hafıza Çizgileri”, “Doğal Taşlardan Pigment ve Boya Yapımı Atölyesi” ve “Sofrada Yaratıcı Drama Atölyesi” gerçekleştirilecek.BAÇEM’de Hatmi ve Reyhan hasadının Kadın Bandosu eşliğinde festival korteji sonrası festival açılışı yapılacak.


BALIKESİR’İN MUCİTLERİ BİLİM SERGİSİ
BU YIL İLK KEZ KAPILARINI AÇACAK

Festivalin ilk günü Balıkesir’in Mucitleri Bilim Sergisi, BAÇEM’de bu yıl ilk kez kapılarını açıyor. TÜBİTAK ve ulusal platformlarda ödül almış ortaokul ve lise öğrencilerinin; ekolojiden geleneksel kültüre, bitkisel boyalardan yenilikçi teknolojilere uzanan hayranlık uyandırıcı projeleri festival boyunca konukları bekliyor. Balıkesir Ritim Atölyesi saat 21.00 ve Balıkesir Kent Orkestrası da 22.00 itibarıyla Ören Sahne’de müzikseverlerle buluşacak.


UZMAN İSİMLERDEN İLGİ ÇEKEN ATÖLYELER

Uluslararası 7. Balıkesir Aromaterapi Festivali’nin ikinci gününde 3 Temmuz Cuma saat 10.30 itibarıyla seminerler başlayacak. BAÇEM Eğitim Salonu’nda Prof. Dr. Gökalp İşcan, Ecz. Cemaleddin Saraç, Doç. Dr. Ziya Erokay Metin, Prof. Dr. Gizem Emre, Prof. Dr. Betül Demirci, Prof. Dr. Ayşe Uz, Prof. Dr. Didem Şöhretoğlu, Prof. Dr. Ayla Akkaş Gürsoy ve Ecz. Emrah Taşkın tarafından uçucu yağlar, tohumlardan gelen şifa ve bitki bazlı fonksiyonel sporcu beslenmesi gibi konularda seminerleri gerçekleşecek. Aynı gün düzenlenecek atölyelerde; Ender Orhun, Ayşenur Arık, Ayşe Berfu Bulkaz, Mia Pelin Özdoğru, Sıdıka Konuk, Melis Cangüler, Bihter Ergül, Filiz Simay Karaca, Himmet Soyak, Muhittin Kayahan ve Serpilnas Varol tarafından bitkilerin şifalı dünyası detaylı olarak incelenecek. Atölyelerde; “Aromatik Kahve Demleme”, “Mutfak Atıklarıyla Mürekkep Atölyesi”, “Seramik Üzerine Bitki Baskı Atölyesi”, “Bitkilerle Doğal Saç Renklendirme ve Bakım Atölyesi”, “Aromatik Mum Yapım Atölyesi” ve “Aromaterapik İğneli Keçe Ataölyesi” gibi birçok eğitim katılımcılara ışık tutacak. Festivalin ikinci günü Ören Sahne’de saat 21.00’deki EtnoTürk ve 22.30’daki Yavuz Darıdere Groove Therapy konserleri ile sona erecek.


DOĞANIN MUCİZESİ MÜZİĞİN RİTMİYLE BULUŞUYOR

Festival boyunca her gün Ören Sahne’de gerçekleşecek konserler, festivalin üçüncü gününde Nemeth Quartet, Özge Ünkap ve Mösyö ile devam edecek. 4 Temmuz Cumartesi günü festivalin üçüncü günkü programı; Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Prof. Dr. Hüsnü Can Başer, Prof. Dr. Murat Baş, Dr. Dyt. Begümhan Ömeroğlu Gülada, Dr. Öğr. Üyesi Göksu Oduncuoğlu, Dr. Ellen Mckenna, Dr. Serpil Kara, Prof. Dr. Nilay Şahin, Prof. Dr. Mustafa Yavuz, Coşku Çadırcıoğlu ve Burcu Gülhan Erol’un seminerleri ile başlayacak. Uluslararası 7. Balıkesir Aromaterapi Festivali’nin üçüncü gününde Funda Filiz, Gizem Manisalı, Nebahat Türkyılmaz, Hayriye Cavcav, Mücahit Kıvrak, Zülal Taçar, Asiye Yıldırım, Rana Babaç Çelebi, Duygu Bingöl, Gizem Aşık Çelebi, Özden Özgürün, Elif Akça ve Harun Kocakurt’un gerçekleştirecekleri atölyelerle doğal sirke yapımından zeytinyağı tadım atölyesine kadar birçok farklı konumda eğlenceli sunumlar yapılacak.


BİLİM, SANAT VE MÜZİK BİR ARADA

Festivalin beşinci günü olan 5 Temmuz’da seminer programları; Doç. Dr. Ebru Özdemir Nath, Dr. Öğr. Üyesi Sefa Sönmez, Prof. Dr. İffet İrem Tatlı Çankaya, Uzm. Dyt. Ecenur Bayır, Robin B. Kessler, Dr. Öğr. Gör. Fatma Funda Kaya Demirsoy, Dr. Dyt. Doğa Peksever, Uzm. Dr. Mehmet Portakal, Lieve Galle ve Gıda Mühendisi Yıldız Başaran’ın sunumlarıyla gerçekleşecek. Ayrıca Aslı Kaya, Çağrı Salon, Gamze Kuşluoğlu, Nazmiye Aydın, Nilgün Yılmaz, Ersan Kuzgun, Nihan Parmaksızoğlu, Eda Naz Girgin, Şef Levent Kaynak, Nur Menteş, Okan Yıkmış ve Nazım Tanrıkulu tarafından katılımcılara yönelik renkli atölyeler gerçekleştirilecek. Konuklar; “Aromatik Bitkilerden Takı Yapım Atölyesi”, “Bitkilerden Sepet Yapım Atölyesi”, “Doğal Cilt Bakım ve Kozmetik Atölyesi”, “Linol Baskı Atölyesi”, “Doğal Haşere Kovucu Hazırlama Atölyesi” ve çeşitli atölye programlarıyla merak ettikleri tüm sorulara yanıt bulacaklar. Festivalin son gününde Ören Sahne’de saat 18.30’da Çocuk Karaokesi, saat 20.00’de Şef Ebru Has’ın sunumu ve 20.30’da Kehribar müzik grubu konseri gerçekleşecek. Festival, saat 21.00’de Volkan Koşar’ın sahnesi ve ardından 22.00 itibarıyla Ayhan Erden’in muhteşem konseriyle sona erecek. Festival boyunca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ören Camii önünden Burhaniye Meydanı’na ring seferleri düzenlenecek. Ayrıca Balıkesir il merkezinden, Burhaniye, Körfez Bölgesi ve birçok noktadan festival alanına ulaşım için ring hatları da vatandaşlara hizmet verecek.


C715F1D2 217B 4Ee5 8A6C C0B5Ede82Efb3E6Cf6Eb F858 40Cc 8Dbe 24E03Fdb91513D1Ddac7 9A5E 4Bf6 A172 8874B042Bec18F05B85B 8083 452E 913B Fe2E5A78D18B54364A23 95B3 4D55 A6E6 8Fe83D124D22A369D9C9 10Ee 4701 Bb00 B4B67441A6Af46669Dc9 F1B8 4990 8778 93Ad0A7843Ab213Dc90E 52D4 43C2 A7Fc D1D70127A2352B21112C 08F8 4D3D 8Ecb E4729F431Ba296Cb913D 6F33 413C A8E1 A8E283De6604A576Becf 810A 4460 9Ad5 279144D9F830696Bd395 A1F8 4760 Abea 9551F1354959Fbf7Ee20 0E1F 4335 A416 Fe6C8899E75D4D262Fad C9Bd 402F 9C2F 05B59Cf1D9363843Bccf 5212 491F 8750 5E3Ca0009D4FA543Eb00 5Daa 4118 9E79 E3A364F3Fcfe8C9Ba0Ae 26F3 4E10 835F 3C35A07Eb6E62Ab91C9A B91B 42Ba Bffc 1848C530E4B3D640C832 0F59 4Fd2 9A16 826Ed327C378

Muhabir: haber merkezi