Ayvalıkgücü Belediyespor’da son yıllarda yakalanan sportif ivmenin arkasındaki isimlerden biri olan Kulüp Başkanı Mehmet Babayiğit, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Babayiğit, kamuoyuna yaptığı duygu yüklü açıklamada, 6 yıl boyunca kulübe emek verdiğini, Ayvalık halkına 38 yıl sonra 2. Lig final heyecanını yeniden yaşatmanın gururunu taşıdığını belirtti.

🗣 “Ayvalıkgücü’nü Eski Günlerine Döndürmek İçin Yola Çıktık”

Görev sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babayiğit, İsmail Ergin ile birlikte çıktıkları bu yolculukta kulübü sahiplenip adeta kendi işleri gibi benimsediklerini ifade ederek şu ifadelere yer verdi:

“İlk baktığımızda kulübün durumu ortadaydı, elle tutulur bir şey yoktu. Ama inançla, doğru yapılanmayla çalıştık. Alt yapıdan üst yapıya, her alanda çok çaba gösterdik. Unutulmaya yüz tutmuş bir futbol kültürünü bu şehirde yeniden canlandırdık.”

A 2 3

🏆 “38 Yıl Sonra Final Oynama Gururunu Yaşadık”

Babayiğit, Ayvalıkgücü’nün 38 yıl aradan sonra 2. Lig finaline çıkmasının hem kulüp hem de şehir adına tarihi bir başarı olduğunu belirtti. Ancak son 1 ayda iki final kaybetmenin yarattığı derin üzüntüyü tarif edemediğini ifade etti.

💬 “Artık Dinlenme Vakti Geldi…”

Yorucu bir sürecin ardından görevi bırakma kararını duyuran Mehmet Babayiğit, şu ifadelerle veda etti:

“6 yıllık süreçte yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Lütfen haklarınızı helal edin. Benim de tüm haklarım sizlere helaldir. Artık dinlenme vakti geldi. Sevdamız aynı kalacak ama konumumuz artık farklı olacak.”

Muhabir: Sefa Durmaz