Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Nisan 1934 tarihinde Ayvalık’a gerçekleştirdiği ziyaretin 92. yıl dönümü dolayısıyla belediye ekipleri hazırlıklarını tamamladı.
13 Nisan anma programı öncesinde, Atatürk’ün kente gelişinde geçtiği güzergâh belediye ekiplerince titizlikle temizlenerek bakıma alındı.
Cumhuriyet Meydanı'na Kadar Temizlik Mesaisi
Ayvalık Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, anma yürüyüşünün gerçekleştirileceği rotada kapsamlı bir çalışma yürüttü. Atatürk’ün kente ayak bastığı noktadan başlayıp halkla birlikte yürüdüğü ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar uzanan hat üzerindeki tüm yollar elden geçirildi.
Güzergâh 13 Nisan'a Hazır
Yürütülen çalışmalar kapsamında yol boyunca detaylı temizlik ve çevre düzenlemesi yapıldı. Belediye ekipleri, güzergâhı 13 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan resmi tören ve geleneksel anma yürüyüşüne hazır hale getirdi. Yetkililer, tarihi ziyaretin yıl dönümünde kentin estetik görünümünün korunması için çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğünü belirtti.





