Ankara Mamak’ta 2–3 Aralık Su Kesintisi: 40’tan Fazla Mahalle Etkilenecek! ASKİ’den Önemli Uyarı

Ankara’nın Mamak ilçesinde, yoğun su kullanımı ve bölgesel kuraklık nedeniyle geniş kapsamlı bir su kesintisi uygulanıyor. ASKİ’den yapılan açıklamaya göre su depolarındaki seviyenin kritik düzeye düşmesi nedeniyle birçok mahallede basınç düşüklüğü ve zaman zaman tamamen su kesintisi yaşanacak.

Su kesintisi, 2 Aralık 2025 saat 10.00’da başladı ve ekiplerin çalışmasını tamamlamasının ardından 3 Aralık 2025 saat 08.00’de sona erecek. Yüksek kotlarda yaşayan vatandaşlar için suyun tam olarak şebekeye ulaşma zamanı ise 4 Aralık 2025 saat 11.00 olarak duyuruldu.


ASKİ’den Açıklama: “Kuraklık Nedeniyle Önlemli Davranılmalı”

ASKİ yetkilileri, Ankara genelinde yaşanan kuraklık ve yoğun su tüketiminin şebeke üzerindeki yükü artırdığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Su depolarındaki seviyelerin düşmesi nedeniyle bazı mahallelerde planlı olarak su kesintileri uygulanmaktadır. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Bu süreçte gösterilen anlayış ve sabır için tüm abonelerimize teşekkür ederiz.”

Vatandaşlara bu süre boyunca su kullanımında tasarruflu davranmaları ve gerekli tedbirleri almaları tavsiye edildi.


Su Kesintisinden Etkilenen Mahalleler – Mamak 2025 Su Kesintisi Listesi

Kesinti, Mamak ilçesinde 40’tan fazla mahallede etkili olacak. İşte ASKİ’nin açıkladığı tam liste:

Başak, Bostancık, Ekin, Altıağaç, Karaağaç, Hüseyin Gazi, Harman, Bahçeleriçi, Bahçelerüstü, Çağlayan, Misket, Gülveren, Hürel, Anayurt, Diriliş, Şafaktepe, Demirlibahçe, Mehtap, Derbent, Araplar, Dostlar, Tepecik, Köstence, Boğaziçi, Dutluk, Üreğil, Şahapgürler, Yeşilbayır, Kayaş, Küçük Kayaş, Kıbrısköyü, Yenibayındır, Eskibayındır, Ortaköy, Kutludüğün, Lalahan (Karşıyaka), Lalahan (İstasyon) mahallelerinin tamamı su kesintisinden etkilenecek.

Muhabir: Haber Merkezi