Son Dakika: Antalya Kaş'ta 3.5 Büyüklüğünde Deprem!

Akdeniz’in sismik açıdan en hareketli noktalarından biri olan Kaş açıkları, 17 Mart Salı gecesi yeni bir sarsıntıyla hareketlendi. Antalya’nın Kaş ilçesinde hissedilen deprem, yerin derinliklerinde kaydedildi.

17 Mart 2026 tarihinde saat 02:08:44’te (TSİ) gerçekleşen depremin büyüklüğü 3.5 (ML) olarak ölçüldü. AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre sarsıntı, yer kabuğunun yaklaşık 45.99 kilometre altında meydana geldi.


Kaç ve Çevresinde Hafif Hissedildi

Depremin merkez üssü, Antalya’nın Kaş ilçesi olarak açıklandı. Yerin yaklaşık 46 km altında gerçekleşen bu "orta derinlikli" sarsıntı, Kaş ilçe merkezi başta olmak üzere Demre ve kıyı şeridindeki yerleşim birimlerinde hafif şekilde hissedildi. Gece saatlerinde meydana gelen sarsıntı, bazı vatandaşların kısa süreli endişe yaşamasına neden oldu.

İlk belirlemelere göre deprem nedeniyle herhangi bir olumsuz durum, can kaybı veya yapısal hasar ihbarı ulaşmadı. AFAD ekiplerinin bölgedeki rutin tarama çalışmaları devam ediyor.


📊 Kaş Deprem Teknik Verileri (17 Mart 2026)

  • Büyüklük: 3.5 (ML)

  • Konum: Kaş (Antalya)

  • Tarih ve Saat: 17-03-2026 / 02:08:44 (TSİ)

  • Derinlik: 45.99 km (Orta Derinlik)

  • Koordinatlar: 36.2633 K ; 29.6555 D

Muhabir: Haber Merkezi