Antalya’nın turizm merkezlerinden Alanya ilçesinde korkutan bir orman yangını meydana geldi.

Sapadere Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı.

Rüzgarın da etkisiyle yayılma riski bulunan yangına karşı ekipler zaman kaybetmeden teyakkuza geçti.


Ekipler Bölgeye Sevk Edildi: Havadan ve Karadan Yoğun Mesai

Yangını fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda söndürme ekibi yönlendirildi. Alanya Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı arazözler ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı.

Alevlerin kontrol altına alınabilmesi ve daha geniş alanlara sirayet etmemesi adına ekipler hem havadan hem de karadan zamana karşı amansız bir çalışma yürütüyor.


A A 20260729 42096113 42096110 A N T A L Y A D A O R M A N L I K A L A N D A C I K A N Y A N G I N A M U D A H A L E E D I L I Y O R


Sapadere'deki Yangın Kontrol Altında mı?

Sık orman dokusuna sahip Sapadere Mahallesi’nde çıkan yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmadı. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatılırken, ekiplerin alevleri kontrol altına alma ve soğutma çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor.

Muhabir: AA